Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows hangt na boot / zwart scherm

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Volgend probleem:
  Computer blijft hangen tussen het laden van Windows en het welkomstscherm.H et scherm blijft dan zwart, en bljft zwart. Opmerkelijk is wel dat er HD activiteit zichtbaar is en ook de windows-Tune te horen is. Het enige wat ik dan kan doen is de computer uitzetten (reset) en de stroom er volledig afhalen voor ongeveer 45 minuten. Dan pas start de computer volledig op en heb ik ook beeld.

  Helaas maar van korte duur, wanneer ik een spel ga spelen springt het beeld weer op zwart, hoewel internetten e.d. wel mogelijk is (van te voren dan)

  Probeer ik de comp meten op te starten na een ‘zwart’ scherm, dan zie ik zelfs het bios menu niet meer en krijg ik op mijn scherm een melding dat ik niet de juiste resolutie heb ingesteld, deze melding krijg ik niet te zien wanneer ik een zwart scherm heb, nadat ik wel het bios heb gezien.

  Beetje gecompliceerd, maar hoop dat het probleem eee beetje duidelijk is.

  Wat heb ik gedaan om het op te lossen:

  Drivers van de videokaart geupdate
  Drivers chipset geupdate
  Windows is up to date.
  Temperaturen in het system zijn normaal
  In het logboek van windows is niets bijzonders te zien (geen rode kruisjes of gele uitroeptekens of iets dergelijks)
  In systeembeheer ook geen gekke dingen
  Videokaart uit de socket en er weer in
  Geen stof in het systeem

  Wie heeft er nog een idee? Of nog beter, een oplossing?

  Natuurlijk heb ik geen 2e videokaart of monitor ter beshikking, maar mijn gevoel zegt me dat het met de videokaart te maken heeft (wel snel, de kaart is pas 3 jaar oud).

  Specs:
  AMD athlon 64 3500
  Asus A8n-SLI deluxe
  Asus EN6600GT (met zalman cooler)
  4 * 512 mb ddr (corsair)
  WinXp pro SP3
 • Wat je kunt proberen, is het verwijderen van de videokaart en het plaatsen van een andere, om uit te sluiten dat je videokaart de boosdoener is. Blijft je systeem draaien en hou je beeld, dan ligt de oorzaak bij de videokaart.

  Het zou aan de voeding kunnen liggen. Ik heb zelf een EN6600GT en ik heb ook veel last gehad van uitvallers en BSOD's. Ik had eerst een Sweex-voeding, maar op aanraden van gebruikers van dit forum heb ik die een aantal jaar geleden vervangen door een CoolerMaster, die meer Ampères op de 12V-lijn geeft. Sindsdien heb ik nergens last meer van.
 • Qua voeding zit er een Corsair 520W in, moet goed genoeg zijn, lijkt me.
  B
  edacht me net het volgende: pas wanneer ik de stroom van het systeem haal, wordt het systeem stabiel. Let wel: de stroom er volledig af halen, niet alleen de switch op de voeding uit zetten (dit helpt nl. niet).
  Nu bedacht ik me dat op dezelfde stekkerdoos als de comp, ook de monitor zit aangesloten. Vanavond wil ik het volgende proberen: wanneer het scherm zwart is wil ik alleen de monitor van de stroom afhalen, wachten en dan weer aansluiten, het systeem wil ik gewoon door laten draaien. Mocht ik dan wel beeld hebben, dan ligt het probleem bij de monitor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.