Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan ik administartor deleten

13 antwoorden
 • Ik heb gebruik gemaakt van een windows xp home cd met sp3 (niet zelf gemaakt heb daar geen verstand van). Het ding is dus geslipstreamd, erg handig echter... ik heb gewoon "sebas" ingesteld als user. Echter ik moest bij bootcfg en daarvoor had ik een password nodig. Dus ik heb in windows aan sebas een wachtwoord toegekend. Dan krijg je het vervelende fenomeen dat hierna windows elke keer je wachtwoord vraagt bij het opstarten. Heb even gegoogled maar er is 1 complicatie.. als ik control userpasswords 2 doe en daar vinkje weghaal dan vraagt hij een administratorpassword. In eerste instantie gaat het goed, maar zodra ik dan opnieuw opstart krijg ik een error. Er staat dan dat er niet aangemeld kan worden. Ik vermoed dat dit komt doordat mijn normale account "sebas" en de account administrator (gek genoeg onzichtbaar bij gebruikers!!! maar niet bij controluserpasswords2) verschillen en dus een individueel password hebben. Kan ik administrator deleten? Plaatje: [URL=http://img515.imageshack.us/my.php?image=adminxp9.jpg][img:7c5bb2bd58]http://img515.imageshack.us/img515/7837/adminxp9.th.jpg[/img:7c5bb2bd58][/URL] Anders hier: [URL=http://img244.imageshack.us/my.php?image=accountsgi9.jpg][img:7c5bb2bd58]http://img244.imageshack.us/img244/1825/accountsgi9.th.jpg[/img:7c5bb2bd58][/URL]
 • Ik zou het administrator account nooit wissen. Volgens mij kan het niet eens. Als je bij je eigen account het wachtwoord weghaalt, zou ie gewoon daarmee meteen in moeten loggen.
 • Thanks even proberen... ik heb gedrukt op wachtwoord verwijderen. Ben benieuwd;).
 • Je kan de manier waarop toch veranderen in je welkom scherm? misschien even zetten dat je op ctrl+alt+delete moet drukken. Net zoals op school zeg maar.
 • Stel ik eerder ongeveer dezelfde vraag en er komt geen enkel antwoord. OK, mischien was de mijne minder duidelijk. Toch ben ik hiermee ook nog niet echt veel wijzer. Ik heb geen password ingesteld, bootcfg heb ik niet gezien. Na het vinkje weghalen en opnieuw opstarten, kreeg ik de melding administrator en het ok klikken daarop leverde alleen op dat ik verder niets meer kon, omdat ik niet voldoende rechten had. Dus: de adminstrator had niet voldoende rechten en mijn eigen aanmeldingsnaam kwam niet meer terug in het aalnmeldingsscherm. Moet ik nu bij opnieuw porberen bij administrator "control delete" invoeren? Of is het een kwestie dat ik mijn eigen naam moet selecteren en dan het vinkje weghalen?
 • Bij mij het laatste... "wachtwoord verwijderen" was de oplossing voor mij.
 • [quote:52525e3f16="gerben"]Ik zou het administrator account nooit wissen. Volgens mij kan het niet eens. Als je bij je eigen account het wachtwoord weghaalt, zou ie gewoon daarmee meteen in moeten loggen.[/quote:52525e3f16]Ik heb (al jaren) alle accounts BEHALVE die met mijn eigen naam en de 'all users' weggekieperd. Als dus naast je Administrator er nog eentje met je eigen naam (sebas) staat, kan je de administrator ook wegdoen. Verwijder niet (herhaal nièt) de Alle Users - ik probeerde het ooit toch eens en dan start je systeem nog wel gewoon op, maar je mist dan een deel 'snelkoppelingen' (oa naar systeemherstel) die niet simpel te herstellen zijn. Tevens: Er zijn ook nog ‘hidden’ users (Local Service en de Netwerk Service): deze ook laten staan of je hebt fatsoenlijke troubles!
 • Ik zou sowieso altijd twee beheerdersaccounts laten staan. Een account wil een enkele keer nog wel eens beschadigd raken, en dan kun je nergens meer bij. In ieder geval niet zonder een hoop werk.
 • In principe zou één beheerders account voor Windows XP voldoende moeten zijn. Want dan is er altijd nog dat verborgen Administrator account. Daarover had ik al iets uitgelegd in dit topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=177198&highlight= [quote:b4d074391c="sdk"]"wachtwoord verwijderen" [/quote:b4d074391c] Overigens is het in de plaats van het wachtwoord te verwijderden beter gebruik te maken van [url=http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/tips/knox2.mspx]Auto Logon.[/url] Of eventueel zoals is uitgelegd op de website van Microsoft via [url=http://support.microsoft.com/kb/315231]artikel 315231.[/url]
 • [quote:f923473770="jolo"]In principe zou één beheerders account voor Windows XP voldoende moeten zijn. Want dan is er altijd nog dat verborgen Administrator account. Daarover had ik al iets uitgelegd in dit topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=177198&highlight= [quote:f923473770="sdk"]"wachtwoord verwijderen" [/quote:f923473770] Overigens is het in de plaats van het wachtwoord te verwijderden beter gebruik te maken van [url=http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/tips/knox2.mspx]Auto Logon.[/url] Of eventueel zoals is uitgelegd op de website van Microsoft via [url=http://support.microsoft.com/kb/315231]artikel 315231.[/url][/quote:f923473770]Ja dat werkte dus niet omdat hij dan steeds zei dat het password niet klopte. (en ja had ze beiden verandert in hetzelfde password:S).
 • @ Gerben: 'k hou altijd een paar image-jes achter de hand.. :D
 • [quote:a1b06a412f="sdk"] Ja dat werkte dus niet omdat hij dan steeds zei dat het password niet klopte [/quote:a1b06a412f] Ik meen me te herinneren dat het automatisch inloggen niet werkt voor het Administrator account. Dus als je automatisch wilt inloggen, zul je eerst een account met beperkte rechten met wachtwoord behoren aan te maken. Zodat je automatisch kunt inloggen op dat account met beperkte rechten.
 • [quote:290bb89690="jolo"][quote:290bb89690="sdk"] Ja dat werkte dus niet omdat hij dan steeds zei dat het password niet klopte [/quote:290bb89690] Ik meen me te herinneren dat het automatisch inloggen niet werkt voor het Administrator account. Dus als je automatisch wilt inloggen, zul je eerst een account met beperkte rechten met wachtwoord behoren aan te maken. Zodat je automatisch kunt inloggen op dat account met beperkte rechten.[/quote:290bb89690] Niet practisch als je geen administrator bent, dan kun je niet eens normaal een spel spelen;) (punkbuster etc).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.