Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Medion pc formateren

None
22 antwoorden
 • Hallo,

  mijn broer gaat lekker op vakantie en pleurt zijn pc hier achter de deur;
  "kun je deze ff schoon maken, volgende week ben ik er weer…"

  Het betreft een Medion pc, met daarbij een Recovery cd erbij geleverd.
  Hoe kan ik deze formateren?

  Pc opstarten vanaf cd-rom, dan formateren??

  Alvast bedankt
 • Een recovery CD is ervoor gemaakt om de PC terug te brengen naar de staat waarin hij verkeerde toen je hem kocht. Als je dus de recovery CD gebruikt om de PC opnieuw te installeren worden ook meteen alle drivers voor de PC geinstalleerd, maar ook alle (misschien overbodige) software… Je kan ook met de Windows CD opstarten, de boel formatteren en opnieuw installeren. Hierna gebruik je de recovery CD om de drivers te installeren. Let er wel op dat je eventuele data veilig stelt.
 • Ok, bedankt.
  Dan zal ik daar komend weekend mee aan de slag gaan.
 • als je dus een windows cd er in doet moet je biij de setup eerst de C: partitie verwijderen en daarna op nieuw aanmaken. dan is hij helemaal leeg en kan je een schone installatie maken.

  ik adviseer je om een schone setup te draaien ipv die recovery, zit altijd zooo veel onnodige zooi bij.. :S
 • Handig als je meerdere partities hebt, heb je windows niet meer op de C:. :?

  Je kunt de huidige installatie ook goed schoonmaken, dat geformateer is gewoon overbodig, mijn installatie stamt nog uit 2001 en draait prima.
 • dan snap ik niet waarom je hem op wil schonen?

  het is vele male sneller om gewoon windows opnieuw te installeren dan helemaal te gaan zitten puzzelen waar welke spyware zit
 • De huidige C-partitie moet je inderdaad niet verwijderen tijdens de setup, je hebt dan best kans dat je Windows niet op C-staat, maar dat de systeempartitie een andere letter heeft gekregen. Je kan hem ook gewoon formatteren tijdens de setup, dan blijft het in ieder geval C:
 • nou ik heb toch heel vaak al xp geinstalleerd nog nooit de optie tegengekomen om te formateren.
  en ook NOG NOOIT een andere partitie gehad dan C:
 • Als je een PC opstart van CD en tijdens de setup de bestaande C-schijf selecteert, zonder deze te verwijderen, krijg je de optie om hem te formateren.
 • Waar ik hier wel tegenaanloop is dat 'wil je die even schoon maken' hier gelijk gesteld wordt met formateren… ? :?

  Als hij nou eens progs installeerde waarvan jij de installaties niet meer terugvindt… ? 8)
 • medion pc's moet je met de recovery cd installeren, bijna altijd wordt dan alles opnieuw geformatteerd en ingesteld. Let op: Soms staat er een verborgen partitie van medion op je schijf dus blijf van je partities af. Groot voordeel ten opzichte van de losse xp cd is dat je meteen alle drivers hebt. Op een onbekende pc dat bijelkaar zoeken is een hoop gedoe.

  en Willem83, het is wel mogelijk om windows op een andere letter dan de c te installeren. Met een dual boot gebeurt dat vaak per ongeluk maar een windows die geinstalleerd is op F:windows kan prima bestaan zolang je de letter F niet wijzigt.
 • [quote:07d465d5a7="willem83"]nou ik heb toch heel vaak al xp geinstalleerd nog nooit de optie tegengekomen om te formateren.
  en ook NOG NOOIT een andere partitie gehad dan C:[/quote:07d465d5a7]

  Zeker alleen met recovery cd's gewerkt. :roll:
  Die optie krijg je altijd bij een volledige cd.
 • [quote:05240eb7f5="Lange Pier"][quote:05240eb7f5="willem83"]nou ik heb toch heel vaak al xp geinstalleerd nog nooit de optie tegengekomen om te formateren.
  en ook NOG NOOIT een andere partitie gehad dan C:[/quote:05240eb7f5]

  Zeker alleen met recovery cd's gewerkt. :roll:
  Die optie krijg je altijd bij een volledige cd.[/quote:05240eb7f5]

  nee ik haat juist al die onnodige zooi, elke pc die door mij opnieuw geïnstalleerd word krijgt een schone xp, drivers zoeken is zo gedaan
 • HH we dwalen af

  Uit eigen ervaring: Medion ( net als bv. HP) levert GEEN officiële Windows CD maar een in licentie gemaakte CD met de toentertijd laatste drivers voor hardware af en die Cd geeft de mogelijkheid om de 'verborgen partitie "aan te spreken om zodoende de "fabrieksinstellingen 'terug te zetten

  Voordeel
  1 : je hebt nog steeds de aangemelde Windhoosversie
  2 : Als de PC niet te oud is , beschik je over redelijke drivers, anders zijnze wel te vinden.
  3 : de zaak WERKT gewoon

  Nadelen:
  1 : je drivers zijn niet up-to-date
  2 :
  Je bent AL je Email, Progsels en Docs kwijt > dus maak daar eerst een back-up van op een ander medium


  Hierbij ga ik ervan uit dat TS alleen de door de Aldi bijgeleverde CD heeft en GEEN ander XP ( oid ) CD beschikt
 • [quote:e05156692c="The Pressman"]Pc opstarten vanaf cd-rom, dan formateren??
  [/quote:e05156692c]

  Formateren moet je niet doen, want je kunt Windows niet installeren. Je hebt immers geen installatie nummer.

  Je gebruikt de Recovery CD en deze haalt alle gegevens vanaf de D: partitie. Binnen een half uur is je PC weer in dezelfde staat als waarin jij hem gekregen hebt toen je hem kocht. Je zult eerst een backup van alle gegevens moeten maken, want de Recovery CD formateert de C: partitie en zet daarna alle bestanden erop volgens fabrieksopgaaf.

  Dir heb ik vorig jaar gedaan met de PC van mijn schoonouders en werkt perfect. Ik moest wel eerst de helpdesk van Medion bellen omdat ik aanvankelijk de C: particitie wilde formateren en Windows installeren.
 • Op iedere PC met OEM licentie van Windows moet een stickertje geplakt worden met de productcode van de geinstalleerde Windows versie. Met behulp van deze productcode en ieder willekeurig CD-tje met OEM versie van Windows moet je de PC opnieuw kunnen installeren en activeren.
 • [quote:b12b03e45e="Leo S"]Op iedere PC met OEM licentie van Windows moet een stickertje geplakt worden met de productcode van de geinstalleerde Windows versie. Met behulp van deze productcode en ieder willekeurig CD-tje met OEM versie van Windows moet je de PC opnieuw kunnen installeren en activeren.[/quote:b12b03e45e]

  Zou kunnen, maar de Recovery CD werkt perfect.
 • De recovery cd werkt inderdaad perfect die mee geleverd is bij een medion pc. Nadeel is inderdaad dat er veel wordt mee geïnstalleerd waar je misschien niet op zit te wachten.
  Nu heb ik zelf al een paar keer een medion pc opnieuw moeten installeren en ik zelf gebruik dan gewoon mijn eigen windows xp cd en gebruik de licentie code die op de machine staat.

  De drivers (mocht xp die niet vinden) staan allemaal op een aparte partitie in de map drivers.
 • [quote:694f7a7981="Hythloday"][quote:694f7a7981="Leo S"]Op iedere PC met OEM licentie van Windows moet een stickertje geplakt worden met de productcode van de geinstalleerde Windows versie. Met behulp van deze productcode en ieder willekeurig CD-tje met OEM versie van Windows moet je de PC opnieuw kunnen installeren en activeren.[/quote:694f7a7981]

  Zou kunnen, maar de Recovery CD werkt perfect.[/quote:694f7a7981]
  Ik zeg ook niet dat ie niet werkt, maar de geavanceerde gebruiker wil geen recovery CD gebruiken. In heel veel gevallen wordt er een hoop software meegeinstalleerd wat verouderd is en alleen maar in de weg zit. In die gevallen heb je dus wel degelijk een installatiecode.
 • "Iedere willekeurige OEM CD"

  Ik denk niet dat het zo simpel is. Ik heb helaas gemerkt dat het serienummer op de medion pc niet werd geaccepteerd op andere windows xp cd roms.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.