Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP SP3

None
22 antwoorden
 • HELP!
  Ik heb twee Windows CD's, een home editie en een prof. SP2.
  Nu is de PC dermate gecrashed dat ik hem niet meer kon opstarten, en heb ik de computerboer erbij moeten halen.
  Die rekende niet alleen een exorbitante geldsom, maar heeft de PC voorzien van Windows XP SP3. :oops:
  Geen van de aanhangende apparaten wordt nu geaccepteerd en ik kan de oude bestanden niet overzetten met de wizard.
  Wat kan ik doen om de oude versie weer terug te krijgen?

  Ik kan nu echt helemaal niks meer … en ik wil die computerboer nooit meer zien!

  BTW: in de FAQ voor Widows staat een artikel over een opstartdiskette maken, wat ik maar al te graag wil doen!
  In Windows XP werkt dit echter niet, er zijn geen tabbladen in het conf.scherm onder software.

  Groetjes en alvast bedankt.
  Hetty
 • waarom heb je het door iemand laten doen dan? Windows installeren is wel een uur werk als je de pc niet goed kent.

  Welke van de 2 cd's heeft de computer boer gebruikt - bestanden terug zetten moet altijd kunnen, welke foutmelding krijg je?
 • Je vorige versie terugkrijgen kan je spijtig genoeg vergeten…

  maar wees ff duidelijker: "Geen van de aanhangende apparaten wordt nu geaccepteerd en ik kan de oude bestanden niet overzetten met de wizard. ":

  welke apparaten worden niet meer herkend,
  met welke 'wizard' wil je bestanden overzetten en waarom gaat dit niet of welke foutmelding krijg je?
 • misschien heeft je pc boer het standaard windows account beperkte rechten gegeven. In de veilige modus opstarten en je kunt dit controleren en aanpassen.
 • Bedankt voor de reacties!
  Antwoorden op de vragen:
  Ik heb geen werkende opstartdiskette voor Windows XP met CD-driver, wel getracht er een te maken, maar ik kreeg de driver niet geladen ;) dus kon ik hem zelf niet herinstalleren.
  Ik had ze alleen gevraagd de CD-speler werkend te krijgen, maar ze zijn de data gaan bewaren, hebben fdisk gedraaid etc. en zijn toen gaan herinstalleren. Omdat ze geen prijsopgaaf hadden gedaan ging ik niet akkoord met het bedrag (90,=) en toen werd-ie pissig en heeft-ie misschien wel e.e.a. gedaan om de boel niet direct werkend te maken vrees ik (in ieder geval stond de voeding uit), of de installatie was nog niet af; ik heb wel 50,= betaald.
  Ik denk niet dat hij de tijd had om de rechten te beperken, er was nog geen account aangemaakt (zelfs admin niet). Hoe kan ik dit controleren, en hoe kom ik in de veilige modus? Ik heb een Asus moederbord en F8 brengt me in het ASUS menu.

  Niet herkend worden het beeldscherm (Philips 170S), de cardreader van Sweex, en de externe harde schijf van Sweex.
  Sweex mailde me dat de XP drivers in windows zelf zitten, dus vermoedelijk was de installatie nog niet af.

  De wizard bestanden overzetten zit in windows, die verzamelt alle gegevens (zoals mail, favorieten etc) van de oude PC om ze op de nieuwe over te zetten. Ik had deze verzameling op mijn externe harde schijf staan, en nu8 zegt windows dat de wizard een andere versie is dan die waarmee is verzameld en ze niet terug kan zetten, hij vraagt om de oude PC om te verzamelen.

  Groetjes
  Hetty
 • :oops:
  O ja, de PC is ca. 4 jaar geleden gekocht bij dezelfde PC boer, ik heb hem hier en daar wat geupgrade.
 • Ik heb alleen maar meer vragen. Hoe is windows op je pc gekomen, stond het er al op toen je hem kocht? Welke versie was dat, xp home of prof en in welke taal. Heb je een sticker met een windows serienummer op je pc?

  Waarschijnlijk moet de installatie overnieuw, communicatie met de pc boer is belangrijk. Hoe verliep jullie eerste gesprek, heb je hem verteld dat hij de pc aan de praat moest krijgen met of zonder overleg over de kosten.
 • waarschijnlijk moet je de chipset drivers nog installeren, staan op de asus moederbord CD of zoek de laatste even op bij Asus op het net (omdat je SP3 nu hebt zou ik dat doen)…
 • Heb ook nog vraagjes:

  - de originele xp (voor het 'herstel' door de cd-boer): is die er door (dezelfde?) zaak op gezet of heb jij (of iemand anders) dit gedaan?
  Indien die er door een zaak is opgezet moet je normaal een installatie-cd voor windows erbij gekregen hebben, maar dan is er ook een serie (registratie) nummer op je kast gekleefd.
  Heb je hem er zelf op gezet dan is de vraag: een legale … of niet? Zo ja: een legale, dan heb je dus ook een cd en een nummer - niet? tja dan valt dit hier onder illegale vragen.

  Maar als je die cd hebt, kan je nog een hersteloperatie doen (oude xp over de huidige heenzetten zonder verlies van je progjes)
 • Dat weet ik niet meer precies, maar de home edition is een OEM versie (dus met sticker), de prof. heb ik later gekocht en eroverheen gezet. Die wilde de PC boer niet installeren, dus nu is het weer de home ed.

  Er was geen overleg over de kosten, ze zouden me bellen als ze aan de gang gingen. Ik was op het werk dus heb ik zelf gebeld. De techman was niet dezelfde als degene die ik zelf sprak toen ik hem bracht.
 • Ik heb wel 2 CD's… maar herinstalleren willen ze niet omdat de versie die er staat nieuwer is… dus hoe ???
  Vroeger was er een repair functie op de win98 CD, maar XP heeft dat niet meer. Of staat die functie ergens op de Windows-site?
  De Asus CD heb ik ook nog, maar het moederbord was nog goed, daar zal wel nix aan veranderd zijn denk ik?

  groetjes en bedankt voor het meedenken!

  Hetty
 • [quote:e80aa7aefa="sinaasappeltje"]De Asus CD heb ik ook nog, maar het moederbord was nog goed, daar zal wel nix aan veranderd zijn denk ik?

  groetjes en bedankt voor het meedenken!

  Hetty[/quote:e80aa7aefa]dat het moederbord goed is zal wel, anders had je nu geen wekrende pc meer…..
  op de CD bij de Asus staat software=drivers die moet je nog installeren.
  Die van de chipset, die zorgt ervoor dat de usb en zo (beter) werkt….
  Eigenlijk zou het met XP al zo moeten zijn maar is blijkbaar niet bij jou.
 • Ik snap dat "chipset" niet helemaal, ik keek in apparaatbeheer en zag 4 intel host controllers, bedoel je dat?
  De moederbord-software is ergens op zolder en daar kan ik met deze hitte niet echt zoeken nu, maar Asus heeft van alles in de aanbieding om te downloaden, dus waarschijnlijk kan dat ook wel, als ik maar weet wat precies ? Of bedoel je de processor zelf?
  Ik heb alles laten nakijken door windows op de CD, via stuurprogramma bijwerken, maar hij vindt geen betere drivers …
 • chipset horen bij de CPU om het moederbord aan te sturen.
  ze zijn de basis voor het aansluiten van printers etc.
  Bijv:
  http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1178&modelmenu=1
  http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5B
  en nu vul je je eigen moederbord in en zoek je de chipset drivers op, kijk naar de datum of ze nieuwer zijn dan die van jou.
  Ik zou die CD maar nooit op zolder leggen in het stof, maar zuinig in de buro la opbergen bij de software of backups of zo.

  Uiteraard moet je je printer nog opnieuw installeren en andere hardware die eraan hangt.
 • Terug naar AF: TS geeft aan dat zowel Home als Pro gekocht zijn, of lees ik dat verkeerd?

  DUS in het BIOS aangeven dat het EERSTE Bootdevice de CDspeler is
  Vervolgens XP Pro CD erin en een TOTAAL nieuwe install draaien

  Suc6 az
 • Ik heb inderdaad toch eerst even met de Pc-Boer gesproken, omdat bij de herinstallatie om een admin-ww werd gevraagd. Dat blijkt de CD standaard te vragen, zodat je er een kan invoeren, hij had er geen wachtwoord opgezet. De problemen werden veroorzaakt door het verschil tussen de home-edition die hij er had opgezet, en de PRO waarin ik de backup had gemaakt. Ik had dus zelf wat assertiever moeten zijn en de PRO eisen. Het misverstand over het te leveren werk (ik wilde alleen een werkende CD-speler) is nog eens besproken waardoor de lucht weer geklaard lijkt. :P

  Ook hartelijk dank voor de suggestie om de BIOS te wijzigen, dat was het inderdaad! Nadat ik dus van CD kon opstarten, kon ik zelf de PRO installeren en had ik alles weer net zoals vroeger nadat ik de wizard bestanden en instellingen overzetten had gedraaid (kan ik aanbevelen, is reuze handig voor als je van PC moet wisselen of de PC crasht).
  De SP3 zit blijkbaar wel in de home ed, maar niet in de PRO, ik had geen problemen met aansluiten van de externe schijf en de cardreader, en evenmin met het beeldscherm.

  De ASUS doos met de CD ben ik helaas kwijt, er is opgeruimd op zolder, soms weten anderen niet wat het belang van spullen is helaas… gelukkig hebben ze een fantastische website waarop je zelfs kan vinden hoe je het type moederbord in je PC kan achterhalen. :P

  Ik wil alleen graag nog weten of er nog een methode is om een opstartdiskette met CD-driver voor Windows XP te maken? Dat blijkt soms toch nog wel nodig dus … :o

  Bedankt voor jullie fantastische werk, jullie zijn echt een reddingsteam! 8)

  Groetjes
  Hetty Mesters
 • Alleen als je een heel oude PC hebt zou een diskette met een CD-driver noodzakelijk zijn.
  Al de huidige (volgens mij al een jaar of 10) PC's kunnen in de BIOS ingesteld worden op booten vanaf CD.
  Die diskette heb je volgens mij dan ook niet nodig.
  Mocht je hem toch persé willen maken, kijk dan eens op de site van bootdisk (www.bootdisk.com)
 • Ik heb alle tips nu opgevolgd, complete herinstallatie met de XP PRO versie en de chipset vernieuwd, maar hij zie alleen nog steeds de cardreader niet (wel de andere USB-apparaten).
  Windows zegt gewoon dat ik maar een nieuw apparaat moet kopen …
  Hij is getest door de PC-boer, niets mis mee.
  Moet ik nu de hele BIOS verversen ofzo?
  Dat is wel heel eng, als de stroom dan uitvalt is de PC total loss…

  Groetjes
  Hetty
 • Heb je de cardreader aan een USB poort die standaard aan de machine zit, of via een hub ?
 • en ik heb alle 6 poorten uitgeprobeerd. Met andere apparaten werken ze gewoon. Sweex zegt ook dat het moet werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.