Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot XP werkt niet

Lange Pier
3 antwoorden
 • Ik heb afgelopen week mijn pc voorzien van een schone windows. Ik heb op beide harde schijven een primaire paritie gemaakt van 60 Gb groot. Daarna heb ik XP geinstalleerd op de C: partitie en voorzien van alle drivers e.d. en daarna geactiveerd.

  Vervolgens heb ik de C: parititie gekopieerd naar de primaire partitie op de tweede schijf m.b.v. Ghost. Als ik nu bij het opstarten van de pc op F8 druk en kies de tweede schijf dan blijft er links onder in het scherm een cursor knipperen en verder gebeurt er niets.

  Dat werkte dus niet en ik heb op de eerste schijf nu een tweede primaire partitie gemaakt en daarna de image van XP teruggezet. Dat werkt wel. Ik vraag me alleen af of het mogelijk is de tweede XP toe te voegen aan het opstartmenu. Ik heb al een regel toegevoegd aan de boot.ini en met msconfig een controle uitgevoerd. Hij geeft aan dat er geen fouten zijn, maar als ik het bij het opstarten de tweede XP kies uit startmenu dan wordt de eerste XP opgestart. Het vreemde is dat mijn internetverbinding dan niet werkt.

  Kort samengevat komt het er op neer dat ik twee primaire partities heb met XP en ik wil beide XP's opstarten vanuit het startmenu.
 • Weet nu niet wat je precies wilt, als je echt een volledige kopie hebt op de eerste partitie van de tweede schijf en gebruikt het biosbootmenu zou die windows versie gewoon op moeten starten vanaf die tweede schijf, denkelijk toch niet alle bestanden gekopieërd.

  Was het een image van de onstallatie of van de partitie?

  Vanaf het opstartmenu van wondows via de boot.ini opstarten zal anders gaan werken.
 • De bedoeling is om 2 XP installaties te hebben. Een install voor de programma's en een voor de games.

  Ik heb de primaire partitie van schijf 1 gekopieerd met Norton Ghost naar de primaire partitie op schijf 2. En als ik dan op start d.m.v. F8 gebeurt er niets, maar blijft links onderin een cursor knipperen.

  [b:2904180f63]Edit: Ik heb de image terug gezet op de primaire partitie van schijf 2 en als ik nu op F8 druk en kies schijf 2 dan start Windows wel. Blijkbaar is tijdens het kopieren met Norton Ghost van de ene partitie naar de andere iets fout gegaan. Nu nog even de boot.ini op de juiste manier aanpassen[/b:2904180f63]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.