Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Alle herstelpunten foetsie (XP Home)

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik constateerde bij een kennis, waar ik geregeld de PC even op orde breng, dat alle herstelpunten verdwenen waren. Dus ook b.v. de punten welke Windows Update aanbrengt bij een installatie.
  Dus maar even SR uit- en weer ingeschakeld. En hierna uiteraard ook getest op correcte werking.

  Maar ik zit me toch suf te verzinnen wat de oorzaak geweest zou kunnen zijn….. :roll:
  Kan het een item binnen Ccleaner zijn? (Welke nog al eens wordt ingezet door de gebruiker). Zo ja: welke?
  Ook moest ik even denken aan dit verhaal, maar op de machines waar ik dit (incidenteel) tegengekomen ben, blijven de herstelpunten "gewoon" staan. Toch toevallig dat er op het betrokken machien ook een dergelijke melding stond (eenmalig)
  Voor de duidelijkheid: allerhande shitware welke dit zou kunnen veroorzaken is niet aan de orde. Machien is 100% "helder" en er draaien geen afwijkende, ongewenste processen.
 • virus, trojan?
 • Met de functie "disk cleanup" kan je ook alle herstelpunten verwijderen, misschien een overactieve gebruiker?
 • Kan ook softwarematig gebeurd zijn: 'k heb zelf een erase-progje staan en als ik bestanden wil wissen, gebeurt het dat ik een schermpje krijg met: dit bestand is ook in systeemherstel opgeslagen, wil je dus systeemherstel uitschakelen (en ook dit veilig wissen) of niet.
  Gezien het een Engelstalig progje is, moest ik in het begin alles wel even herlezen voor ik snapte wat het vroeg.
  Als je in zo'n geval verstrooid bent, het slecht begrijpt of wat, kan het zijn dat er op het foute knopje gedrukt wordt en dat je later dus niet weet dat je dààrdoor je systeemherstel zèlf uitschakelde.
 • Het zal inderdaad wel softwarematig gebeurd zijn, maar hoe…. Dat blijft nog even de vraag. Trojans en virussen sluit ik op dit moment volledig uit. Ik weet dat het eigenwijs klinkt, maar op grond van de systeemgegevens geloof ik er niet in.
  Disk cleaner is door gebruiker niet ingezet.
  Blijft toch ergens die link in het startdraadje als enige over. Maar toch gek dat bij andere machines na die melding de herstelpunten intakt bleven.
  Ik zal 'm de komende tijd wat vaker in de gaten houden!
 • Herstelpunten worden na verloop van tijd ook vanzelf gewist. Je maakt toch wel fatsoenlijke backups, hoop ik?
 • [quote:6a3faad976="gerben"]Herstelpunten worden na verloop van tijd ook vanzelf gewist. Je maakt toch wel fatsoenlijke backups, hoop ik?[/quote:6a3faad976]

  Wat betreft het eerste: ik heb nog nooit een leeg kalenderblad (zonder vette datums) gezien in SR
  Wat betreft het tweede: uiteraard!
 • Bij mijn weten wordt een herstelpunt na 90 dagen gewist. Als er binnen die tijd geen nieuwe zijn aangemaakt, zou het scherm dus leeg kunnen zijn. System restore is trouwens het eerste wat ik uit zet na een verse installatie.
 • Volgens mij is het toch een stack aangelegenheid?
  Als er een nieuw punt wordt aangemaakt wordt m.i. de oudste gewist….
 • Dat geldt maar als je voorziene geheugenruimte volzet is, maar mogelijk is er daarnaast ook nog die 90-dagen-regel, al is de eerste keer dat ik daarvan hoor. (maar zo zijn er nog wel 'eerste keren van horen' geweest :lol:
 • Tja, ik "reserveer" voor een C partitie altijd zo ergens tussen de 300 en 600 Mb. Beetje afhankelijk waar die schuif (per machien) terecht komt.
  Dit is meer dan voldoende voor een aardig riedeltje herstelpunten. Herstelpunten van 90 dagen of ouder kom ik op mijn systemen niet tegen. Een herstelpunt van meer dan 2 maanden geleden is m.i. al kolder.
  Maar om op dat verhaal terug te komen: ik heb nooit anders kunnen "ontdekken" dan een stack effect…..
 • "een kennis, waar ik geregeld de PC even op orde breng"
  meestal is dat het type dat je niets moet vragen, maar hier lijkt me een grondig verhoor toch wel op zijn plaats :lol:
 • [quote:03d031d2dd="derkdejong"]"een kennis, waar ik geregeld de PC even op orde breng"
  meestal is dat het type dat je niets moet vragen, maar hier lijkt me een grondig verhoor toch wel op zijn plaats :lol:[/quote:03d031d2dd]

  Betreft een ouder iemand (84 jaar!) die nu en dan wat "vaste" (en beslist geen dubieuze) websites bezoekt. Alles wat-ie niet vertrouwt en alles wat afwijkt meldt-ie….. :wink:
  Het systeem zelf komt-ie beslist niet aan. Het "per abuis" wissen van systeemaangelegenheden is volkomen uitgesloten.
  Die "sr" logboekmelding hou ik als verdachte in de smiezen, al heb ik bij deze (incidentele) melding op andere systemen nooit ervaren dat er puntjes gewist werden…. :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.