Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe HDD via USB WindowsXPSP3 Energiebeheer

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Via bureaublad van windowsXP rechtermuisknop, TAB Schermbeveiliging en vervolgens klikken op Energie geeft de mogelijkheid om energie beheer schema's in te stellen, w.o. vaste schijven.

  Is het mogelijk om ook een via USB met de PC gekoppelde HDD op deze manier in te stellen of werkt dit alleen voor intern aangesloten HDD ?

  Als dit niet werkt, is er dan een andere manier om de via USB aangesloten HDD alsnog na enige tijd uit te schakelen en als de HDD nodig is automatisch weer aan te schakelen ?

  Het voordeel is dat de drive minder energie opneemt en minder warmte produceert.

  Ik kan dit niet even uittesten omdat op dit moment nog geen USB HDD beschikbaar is.

  Bedankt voor reactie.
  G
 • [quote:0ce5667efa="Goofy44"]Is het mogelijk om ook een via USB met de PC gekoppelde HDD op deze manier in te stellen of werkt dit alleen voor intern aangesloten HDD ? [/quote:0ce5667efa] Bij mijn weten werkt Windows Energiebeheer inderdaad alleen voor je Vaste harde schijven. Dus niet voor externe harddisks, die aangesloten zijn via USB 2.0 of Firewire. Ik heb dit voor alle zekerheid even geprobeerd via mijn externe harddisk, die is aangesloten via Firewire. Ik hoor na enig tijd wel een klik van de interne harddisk. Maar de externe harddisk blijft gewoon draaien.

  [quote:0ce5667efa="Goofy44"]Als dit niet werkt, is er dan een andere manier om de via USB aangesloten HDD alsnog na enige tijd uit te schakelen en als de HDD nodig is automatisch weer aan te schakelen ? [/quote:0ce5667efa] Waarschijnlijk is de enige mogelijkheid om stroom te besparen nadat de taak van je externe harddisk erop zit, deze via het icoontje "Hardware veilig verwijderen" te ontkoppelen, zodat deze niet meer zichtbaar is in Windows Verkenner. Dan kun je 'm uitzetten.
 • Bedankt voor de reactie. Ik vrees dat je gelijk hebt, deze procedure wordt gevolgd en vrij omslachtig. Ook met aan en uitzetten van de pc.
  Feitelijk wil men dat de HDD via USB zich als een vaste interne HDD gedraagt…. :D

  Ik heb externe schijven gezien die kennelijk zelf uitschakelen en standby blijven staan zodat ze altijd benaderd kunnen worden. Kennelijk gaat dit buiten windowsXP om. Ook kan je de pc uitzetten en gaat de externe USB drive netjes power-off als windowsXP wordt afgesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.