Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hal.dll

gertcor
8 antwoorden
 • Kan iemand mij verder helpen?

  Als ik mijn laptop wil opstarten krijg ik : Hal.dll is missing
  Ook als ik via safe mode wil doen

  Image terugzetten krijg is beschadigd archief

  opstarten met xp cd (zowel met R en opnieuw installeren) krijg ik ä problem has been detected and windows has been shut down"

  Ik heb een Hal.dll gedownload maar weet niet hoe ik deze in mijn laptop krijg..
  Ik krijg nergens een dos-cursor

  Heb alleen een dvd-player in mijn laptop

  HELUP!
 • De Hal.dll melding kun je ook krijgen als de opstartbestanden corrupt zijn.

  Met deze iso opstarten en dan proberen of je kunt doorsterten.

  http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm

  Directe download.

  http://tinyempire.com/notes/files/fixntldriso.zip

  Je weet hoe een iso te branden?Niet uitpakken,maar als "image" branden.

  Greetz
 • Voortaan je images wat beter kontroleren.

  Hal.dll is een tijdens de installatie van je Windows samengesteld geheel. Het staat wel op je Windows CD en kan in principe daarvanaf gehaald worden om in je harde schijf Windows gezet te worden maar dit gaat vaak mis.

  Herinstallatie dus. Eerst je harde schijf helemaal wissen met Killdisk. Dit zet je op flop of CD en start ermee op. Als de schijf schoon is opnieuw Windows installeren. Krijg je dan nog foutmeldingen dan is OF je installatie CD niet goed OF er is hardwarematig iets mis met je harde schijf.
 • In Google [i:0113148ca2]hall.dll error [/i:0113148ca2]getikt en je krijgt een aantal mogelijkheden, o.a. deze http://www.pchelper.nl/forum/index.php?showtopic=31517
  Misschien vind je hier een oplossing.
  Hall schrijf je overigens wel met 2x l
 • Hoe kom je daar nou weer bij? Het bestand wat vaak deze problemen geeft, is HAL.DLL. Met twee l's zal vast ook wel bestaan, maar dat is hier niet het geval. Ik verplaats deze even naar os windows, heeft weinig met b&p te maken.
 • Gerben, zowel [i:2b158b13f2]hal.dll is missing [/i:2b158b13f2]als [i:2b158b13f2]hall.dll is missing [/i:2b158b13f2]komen beide voor. (tik maar in bij Google)
  Dus het had zeker gekund dat de TS hall bedoeld had omdat je uit zijn verdere gegevens dit niet op kunt maken.
  En stel dat hij hall bedoeld had dan is er dus niets mis met mijn meedenken aan een oplossing lijkt me.
  Dus maar wachten op een reactie van de TS om duidelijkheid te krijgen.
 • [quote:0eee9da88b="gertcor"]zowel hal.dll is missing als hall.dll is missing komen beide voor. (tik maar in bij Google) [/quote:0eee9da88b] Dat hall.dll is missing ook in Google info geeft, zegt niks. Want op het internet worden veel spel- en/of typefouten gemaakt. Bijvoorbeeld het woord formateren geeft ook veel output in Google. Maar moet toch echt geschreven worden als: formatteren.

  De TS zou eventueel ook nog even kunnen checken op de site van Microsoft naar artikel 314477 over "Winnt_root \System32\Hal.dll ontbreekt of is beschadigd" http://support.microsoft.com/kb/314477
 • TS heeft het over hal.dll, en dat is een standaard bestand van windows. Hall.dll komt standaard niet in windows voor. Hoeven we het dus helemaal niet over te hebben. Als je halll.dll in google intikt, vindt ie ook wat. Ook niet aan de orde. Processlibrary kent alleen hal.dll.

  http://www.processlibrary.com/directory/?files=hal.dll

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.