Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Niet mogelijk verkleinen van het volume van C!!!

a.tip
6 antwoorden
 • Onlangs een nieuwe PC gebouwd en op de 750GB schijf Vista Ultimate geinstalleerd om vervolgens de schijf hierna te willen opdelen in kleinere partities tbv data en programs. Via Computerbeheer C verkleind naar het volume wat in het pop-up scherm "volume verkleinen" automatisch tevoorschijn kwam. Helaas was dat maar rond de 485GB. Helaas was hierna niet meer mogelijk om C verder te verkleinen naar een grootte van 50GB. In de popup "volume verkleinen" kon ik niets meer invullen en gaf deze aan niet verder te kunnen verkleinen dan de aanwezige 485gig. Hierbij was de knop "verkleinen" greyed out. Wat is de oorzaak hiervan? Hoe kan ik de C partitie aanpassen naar de gewenste grootte? Ik ben ingelogd als administrator en mijn wisselbestand bedraagt maar 5gig.
  Graag jullie hulp
  Groeten
 • Mag ik je even verwijzen naar mijn antwoorden bij de concurrent?
 • Kun je de bootpartitie wel aanpassen in vista? Het gaat waarschijnlijk wel met gparted.
 • Sorry voor de late reactie. Inmiddels weer van alles geprobeerd oa Acronis Disc Mgr, maar bepaalde opties alleen mogelijk na aankoop. Uiteindelijk besloten om Vista opnieuw te installeren, maar ook daar werkt het opstarten van de DVD niet zoals het hoort. BIOS boot priority aangepast, maar zodra ik de melding krijg tijdens opstart "druk toets om van DVD te booten" start het systeem doodleuk gewoon door vanaf de harde schijf. F12 voor het boormenu is ook geen optie daar ik wel het keuzemenu krijg maar niets kan selecteren omdat dit vast zit. Om vanaf een werkende windows het OS opnieuw te installeren is voor de optie aanpassen partitie geen oplossing daar je dan weer moet booten vanaf de DVD!!! Oplossingen??? Ik hou me aanbevolen
  Thanks :cry:
 • Met gparted kun je de partitie wel aanpassen. Het is freeware/opensource, dus gratis te gebruiken. Maar deze is bij windows ook alleen vanaf een bootcd te draaien. Lukt booten met een cd ook niet? Gparted kan ook vanaf usb booten, afgaande op de documentatie.

  http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
 • of eerst maar eens leren hoe je vanaf boot cd opstart, dat mag geen probleem zijn. Zie handleiding pc.
  Anders: gooi die harde schijf dan gewoon uit de opstart opties; nadat de DVD opgestart is ziet hij de schijf heus wel….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.