Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot aanpassen onder Vista

11 antwoorden
 • Ik heb een systeem met Xp en Vista. Beide op een aparte HD. Bij opstarten keurig een keuze uit Eerdere versie Windows en Vista Nu wil ik XP verwijderen en ook geen bootmenu meer krijgen op het scherm maar meteen het Vista systeem laten starten. Kan ik dit onder Vista wijzigen of moet ik Xp opstarten en dan boot.ini aanpassen of verwijderen. Iemand suggesties Bvd.Henk
 • vistabootpro kan alles aanpassen rond de dualboot
 • Ja dat is een mooi programma heb ik ontdekt, bedankt hiervoor. Hiermee heb ik de boel kunnen regelen. Rest mij nog een vraag, ik heb op de C schijf WinXP staan en daar zie ik ook in de root een bootmgr staan. Verder zie ik ook een verborgen map boot staan waarin o.a bcd, bcd.log, bootstat.dat en memtest.exe. Ik wil deze schijf formateren want de Vista installatie staat op M. Op M staat ook een bootmgr en dezelfde eerder genoemde bestanden op C. staan Kan dit of komen er dan problemen met opstarten. (ivm de bootmgr) Bvd Henk
 • Het blijkt nu dat de bootmngr die op de c: drive staat gebruikt wordt zodra deze wordt verwijder (ik had hem even hernoemd) wil vista niet booten. Later weer naar bootmngr hernoemd en het werkt weer maar ik wil graag de c: schijf formateren en leeg halen. Zijn er nog andere opties.?
 • Met alleen Vista de schijf in de comp al opgestart? of alleen met die Vista schijf en met de Vista DVD opgestart en de opstartpaden repareren al geprobeerd of een herstelinstallatie? Eventueel even die bootbestanden eerst kopieëren.
 • De Pc start prima op dat is geen probleem, maar zodra ik de bootmngr die op c: staat herbenoem naar bv bootmngr1 dan krijg ik de melding dat Vista niet kan worden opgestart omdat hij het bestand bootmngr mist. Vista staat geinstalleerd op M: Stel nu dat ik dit bestand bootmngr naar M: kopieer ?...
 • De PC opstarten zonder de XP schijf schreef ik en eerst de bootbestanden van de C: naar de Vista schijf kopieëren in XP.
 • XP is reeds verwijderd van het systeem
 • Nog terugkomend op het probleem (wat laat, maar was even weg) Ik heb de C: schijf losgekoppeld en daarna opgestart. Vista boot keurig van M: (had eerst de bootmngr van c: naar m: gekopieerd. Maar zodra ik dus de C: schijf weer aansluit wil vista alleen gebruik maken van de bootmngr die op C: moet staan, staat deze er niet omdat ik het weg heb gehaald dan weigerd Vista te boten. DVD er in en de herstel opties doorgelopen dan start Vista weer netjes op. Iemand nog sugesties?
 • Tja, die voormalige XP schijf is dan weer de bootschijf geworden, dan dien je op te starten, als je Vista wilt gebruiken, via het biosbootmenu door die op te roepen met F8 bij een AMI of AWARD bios, niet te laat gebruiken want dan kom je in het uitgebreide opstartmenu van XP ( is er niet meer maar de mbr is daar wel van), bij een Phoenix bios is dat F11. Of de bootbestanden weer op de C: zetten, of de schijven omdraaien, wat je wilt.
 • Stel, ik haal de c: er even uit en zet deze in een andere pc en formateer deze daar. Dan terugzetten en .......?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.