Vraag & Antwoord

OS Windows

PC Booten met usb dvd/cdromspeler werkt niet?

Anoniem
runstop
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik ben al een tijdje bezig met het volgende probleem; Ik heb een laptopje die ik al een tijdje wil voorzien van een schone windows XP installatie. Dit wordt echter bemoeilijkt doordat de cdrom van de laptop niet meer functioneerd. Ik heb hierom een externe dvd/cdrom brander gekocht (De Writemaster van Samsung). Aangezien mijn bios usb herkent, moest dat werken is mij verzekerd.

  Nou, dat werkt niet dus. In XP werkt hij prima maar er van booten, ho maar. De opties die ik kan zien in de bios zijn USB diskette on key, USB floppy en USB hard drive. Mis ik hier iets of ziet de bios daadwerkelijk de usb cdromspeler niet? Ik heb alle bootvolgordes al geprobeerd.

  Wat ik ook al heb geprobeerd is mijn usb stick (waar de laptop wel van boot) bootable te maken. Maar ik kan de bootsectors hier niet op krijgen zonder dat hij daarna meteen moet formateren (waardoor het dus nutteloos is want dan kan ik er geen programmas op zetten). Ik denk dat dit komt omdat dit foefje moet in fat16 bestandsysteem, terwijl mijn (SD micro cruzer 8GB) stickie alleen op fat32 en ntfs kan. Dit werkt dus ook al niet. Zou dit met een tooltje wel kunnen? Ik kon het in ieder geval nergens vinden.

  Ook heb ik een oude cdromspeler aan een IDE behuizing (ook usb) gekoppeld en deze in de laptop gestoken. Ook hier weer ziet hij hem in XP wel maar hij kan er niet van booten.. Het ligt dus echt aan de bios van de laptop, wie ik overigens ook al heb geflasht tot de nieuwste versie.

  Hebben jullie een oplossing? Of eventueel suggesties voor een andere manier? Ik wil eigenlijk het liefst vermijden de harddisk uit de laptop te halen.. Bovendien heb ik geen convertor/behuizing die 'm naar desktopcompatible kan toveren.

  Bij voorbaad dank,

  DS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.