Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista bij installeren gaat bananas.

Anoniem
stee0036
20 antwoorden
 • C schijf geformateerd. Installatie Vista Ultimate gestard,gaat perfect tot eerste herstart.Installeren begint weer opnieuw en herhaald zich totdat ik er tussen kom en de boel opgeef. Heb 3 verschillende DVD's geprobeerd. Gaat nog steeds bananas.
  Opmerking: zag bij het opstarten het volgende: memory history DDR 400, Memory clock 201 Mhz.Tcl 3, Trcd 3, Tras 8, Trp 3, 2T timing. Had ik vroeger niet. ben naar BIOS gegaan en vond bij Dram Configuratie: Mem. clock/ auto, 1T/2T timing staat op 2T, Tcl/auto, Trcd/auto, Tras/auto, Trp/auto. Dit komt overeen met de handleiding Moederbord: ASUS K8N Neo Platinum.Heb het geheugen vervangen uit een goed werkende pc. Gaat weer bananas en geeft dezelfde informatie als boven. Is dus het geheugen niet.
  Pakte Xp pro Sp2/3 en hij installeerde de pc zonder problemen. Info over memory blijt komen.
  Werk al 2 jaar met Ultimate en het is een uitdaging dit voor Ultimate te hestellen. [i:b70f0de523]Wat is er fout gegaan[/i:b70f0de523]. Het gebeurde plots bij het installeren van Any DVD. Omdat de pc niet meer starte was een herstelpunt niet mogelijk. DVd in pc gedaan, herstart en herstellen gekozen Pc na 3 uur herstellen zoeken, opgegeven. Werkt niet.
  Comp. gegevens: AMD Athlon 64 3000, moederbord ASUS K8N Neo Platinum edition, Memory DDR 400 1 Gb, HD 250 Gb.
 • zitten er 1 of twee schijven in. In Vista kan je niet formatteren, misschien dat er nog een stukje op de schijf qua data is blijven staan in de Master Boot Record waar vista last van heeft.
  Ik zou eens een andere schijf testen, dan weet je het snel genoeg.
 • Hallo Stee, Dank voor snelle reactie. Zitten 2 schijven op 250 en 30 Gb, die 250 heeft c; 30 en D; ca 220. Formatteren gaat heel goed tijdens het installeren van Vista. je ziet ook de stand van de eerste mislukte installatie i.e. 22,6 Gb en na het formatteren voor de 2e installatie gaat hij weer naar 30 Gb. de 2e schijf is voor data en is: E. Die Memory gegevens zijn vreemd. Beide geheugens die ik heb geprobeerd zijn DDR 400 maar dat verhaaltje daarachter heb ik nooit gehad. Help !
 • het kost iets extra tijd maar ik zou dit voorstellen:

  Heb je 2 losse schijven of is die 250 gig in 2 stukken opgedeeld?

  Ik ga vanuit dat je twee losse schijven hebt. Zorg dat je backups hebt van die data schijf op schijf nummer 2. Haal de stekkers los van harde schijf nummer 2.
  Start op met een oude of geleende xp cd en wis de partitie van de schijf. Hierna is xp cd rom niet meer nodig.
  Stop de DVD van vista erin, laat vista alles installeren. Gaat alles goed? Zet de pc dan uit en sluit schijf nummer 2 aan.
 • Ik heb het volgende gedaan. Uit de mottenballen een schijf gehaald van 20 Gb merk Maxtor. Platte kabel uit het moederbord gehaald en daarna met een aparte kabel de 20 Gb op het moederbord aangesloten. Daarna met het progje Windows Washer van Webrood Security Drive Erase met 3 passes de drive schoon gemaakt. Resultaat: Vista mislukt, herstart niet, oude euvel en na 1 pass schonen XP geinstalleerd met succes. Ra, ra ! Ik kom toch weer bij het moederbord terecht. Geheugen is het niet, die had ik al gewisseld. Heb je nog een goed idee en wie helpt nog meer ? Dank.
 • Vista installeerd niet op een schijf kleiner dan 40 gig.

  Die 250gig. schijf is die PATA of SATA?

  Overigens heb ik wel gehoord van een MSI Neo Platinum, nooit van een Asus Neo Platinum.
 • Het is een PATA en het is een MSI. Vista op minimum 40 Gb wist ik niet. Ga dus verder. Dank.
 • Die 250 Gb heeft een partitie 30 Gb voor C: en 220 G voo D: en is voor algemene opslag b.v. downloads en de 2e aparte schijf is ca. 30 Gb en die is voor data.
 • Geldt niet alleen voor een schijf maar ook voor een partitie, als de D: weg mag, alle partities verwijderen en overnieuw beginnen en een partitie aanmaken van 40 gig.

  Wil je die D: behouden, de schijf OF in een andere PC erbij hangen en met Acronis Disk Director of Paragon Manager de schijf beter indelen of met een Gparted cd opstarten en het daarmee doen.

  http://gparted.sourceforge.net/download.php
  De iso als image branden.
 • Korte samenvatting: Na 1,5 jaar vista Ultimate flipt bij installeren van Any DVD de pc. Zwart scherm.Herstart met dvd mislukt. Herstart met herstelpunt op DVD mislukt. Vista opnieuw geinst, mislukt. Xp geinstalleerd succes. Losse harde schijf genomen van 20 Gb en als extern met platte kabel op moederbord gekoppeld. Andere schijven ontkoppeld. Vista mislukt en xp OK. Daarna vandaag dezelfde 20 Gb schijf genomen en op een andere pc met platte kabel aangesloten en andere schijven dus ontkoppeld. Resultaat Vista succes en uiteraard xp ook. Conclusie: Heeft iets te maken met het moederbord en ik denk aan de BIOS instellingen waar er bij het installeren van Any DVD iets is veranderd. Resetten van Bios door lithium cel te verwijderen voor reset is mijn gedachtengang . Is dit verstandig ? Geloof dus niet in die 40 Gb partitie. Ik ben nu met het Forum verbonden met een 80 Gb schijf en 30 Gb voor C; met Vista en dit werkt prima. Dank voor lezen en mee denken.
 • anydvd kan nooit iets aan je bios veranderen. Ik ben bang dat je moederbord defect is geraakt.
 • Hallo Stee, laat mij niet schrikken. Kan toch niet geloven dat mijn mobo stuk is omdat alleen vista niet te installeren is ? :cry:
 • Het kan ook nog geheugen zijn. Kun je memtest86 eens downloaden en een uurtje laten draaien
 • Geheugen is niet stuk. Zie vorige berichten hier boven. Vervangen door een goed werkende. en toch mooi geen Vista. Ik geef het nog niet op.
 • ik had inderdaad terug gelezen, kon geheugen even niet vinden. Moederborden kunnen gewoon stuk, het is ook maar een stuk hardware.

  edit± Ik heb erg veel computers van windows voorzien. Als de installatie niet doorstart is er altijd iets met de hardware. Erg frusterend omdatde installatie vaak geen enkele handige foutmelding geeft.
 • http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/get/system-requirements.aspx

  Dan heb je home basic, ultimate b.v. weigert om daarop te installeren.

  Overigens is het een hardwareprobleem, Vista is daar behoorlijk kritisch in.
 • Altijd Ultimate gedraaid en geen Home. Zie ook mijn eerste melding boven aan de start regel 3 van zat. 16 aug. 2008, 2:25 uur.

  Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dank.
 • Lange Pier. Hier nog een opmerking. Zoals al eerder gezegd draaide ik met een 250 Gb met partitie 30 voor C: en 220 voor D. Indien het Vista Home was, zou ik geen problemen moeten hebben met installeren. Heb je advies opgevolgd en de 30 naar 40 gebracht. Wat zegt Vista> Neen en Xp Ja. Hardware probleem, zou kunnen. Ik kom nog steeds terug op de BIOS. Is daar bij het installeren van Any DVD mogelijk een virus in de BIOS gekomen en de zaak voor Vista zuur gemaakt en kan ik met het celbatterijtje de Bios resetten ? Ik heb dan alles gehad. Geef het nog niet op. Hartelijk dank.
 • http://www.microsoft.com/downloads/thankyou.aspx?familyId=ad724ae0-e72d-4f54-9ab3-75b8eb148356&displayLang=nl

  Microsoft Windows prog voor verwijderen van schadelijke software e.g. Blaster,Sasser, Mydoom etc.

  Toegepast en geen enkele Bug gevonden. Sta nu schaak !!
 • Cel batterijtje uit mobo gehaald, 15 minuten daarna weer installeren, verstand gebruiken, cdrom mobo, vista ultimate installeren, geen data verloren. Vista met succes geinstalleerd en Bonanza is happy. Dank aan allen voor hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.