Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows backuppen

Anoniem
BNI-Aaron
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een acer aspire 5315 en met een bepaald programma wilde ik een backup maken van de hele windows partitie zodat ik op het moment dat ik niet meer in windows kon komen de backup kon terug zetten via een opstartbare CD zoals bartPE. Deze droom heb ik al opgegeven omdat via bartPE mijn interne hdd niet te bereiken is en omdat de drivers ervoor gewoon niet te vinden zijn.

  Nu had ik een ander idee… Ik probeerde naast mijn "normale" windows installatie (op de C partitie) een installatie op mijn externe hdd te installeren. Dit had ik geprobeerd maar dat mislukte (later bleek dat je geen windows op een externe hdd kunt installeren).

  Ik zit nu nog steeds met het probleem dat ik wel backups heb maar ze niet kan terugzetten. Weet iemand hoe ik toch windows op de externe hdd kan zetten of hoe ik op een andere manier de backups kan terugzetten?

  Alvast bedankt!
 • je kan met acronis true image in gehele of gedeeltelijke back up maken .
  je kan ook een opstart cd baken met dat progg .
  en als je een maxtor of seagate disk hebt dan kan je het progg maxblast gebruiken is ook acronis maar dan geheel gratis en in het nederlands
 • Hej,

  Heb ik ook al geprobeerd maar om die backup terug te zetten moet de hdd wel te herkennen zijn en dat is niet het geval bij die opstartbare cd… hetzelfde probleem als bij bartPE
 • De beste manier is met acronis true image een clone te maken van je HD. In dat geval hoef je in feite nooit meer nieuw systeem te zetten en is gelijk alles wat er op die HD staat een backup. Bij problemen hang je die clone er in, en maak je weer een clone van die clone. alles bij elkaar duurd ca 30 minuten en klaar ben je.

  Het enige wat je er voor nodig hebt is een andere HD. Je kan een clone maken zonder dat je gelijke grote HD's hoeft te hebben. Acronis cloned alleen de gebruikte ruimte op de HD. Heb je bijvoorbeeld een 250G HD en gebruik je niet meer dan 120G? dan kun je dus een clone maken op een 160G. Makkelijker kan het niet. En als je het mij vraagt? zou iedere pc gebruiker zo'n clone moeten bezitten! daarmee zijn gelijk 80% van de problemen die je hier tegen komt opgelost. Want als je eens een keer een instal fout maakt? of je hebt een ernstig virus? dan is dat allemaal opgelost met die clone :wink: Bij mij ligtie in de la, en die gebruik ik alleen als ik mijn systeem heb verknoeit of niet meer soepel loopt of wat ook. Probleem? Clone, whoala!
 • zo is dat …. niet klo*en maar klo[b:303703ba79]n[/b:303703ba79]en…. en klaar ben je…. ;)
 • Het probleem dat je harde schijf niet herkend wordt heeft denk ik te maken met de SATA drivers. Die zou je moeten integreren met je Bart PE installatie schijf.
 • [quote:010f888362="tomvdlee"]Het probleem dat je harde schijf niet herkend wordt heeft denk ik te maken met de SATA drivers. Die zou je moeten integreren met je Bart PE installatie schijf.[/quote:010f888362]

  Ik zei al: De drivers ervoor zijn gewoon niet te vinden….
 • In de bios de sata controller op IDE modus zetten of van de NATIVE mode af.

  http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5315.html.
  Overigens staan de chipsetdrivers en Storage Manager drivers er gewoon bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.