Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista, na installatie SP1 pc start niet meer

10 antwoorden
  • Ik heb eerst SP1 via de update proberen te installeren. Dat ging niet. Toen heb ik de hele SP1 gedownload en vanaf de harde schijf proberen te installeren. Hierbij liep hij vast en ik kan hem nu helemaal niet meer opstarten. Volgens de optie Normaal, blijft hij steken bij (volledig zwart scherm) !!Oxc0190036!! 612/69077 (bfsvc.exe) Als ik in de veilige modus opstart, dan laadt hij van alles in, maar blijft dan steken bij het bestand crc.exe Met de DVD van Vista opstarten gaat, maar na wat herstel werkzaamheden komt hij bij het opstarten niet verder als boven. Wel kan ik met de Cmd prompt werken, alleen ik weet niet wat ik daar moet weghalen zodat de SP1 wordt verwijderd en hopenlijk mijn PC weer normaal opstart.
  • Probeer Offline systeemherstel (methode 2 in de onderstaande link): http://support.microsoft.com/kb/948537
  • Oeps, dat wordt allereerst een schietgebedje doen. Een SP dat bij installatie de boel in de soep laat lopen is niet mis. Kun je, i.p.v. via de Vista DVD een hersteloperatie doen een systeemherstelpunt terugzetten? Het herstel dat jij doet via de DVD is niet meer dan een reparatie van opstartroutines. En de malheur zit schijnbaar dieper. Voordat SP1 installeert maakt het een herstelpunt aan dus er is kans dat de DVD dat herstelpunt 'pakt'.
  • Ik kan zonder de DVD helemaal niets. Hij komt in een keuze pagina (zwart-wit) en wat ik dan ook kies hij komt niet verder dan wat ik al vermeld heb. Met de DVD kan ik in de command prompt komen, maar ik weet niet hoe ik daar de SP1 kan verwijderen. Als dat al kan. Weet iemand dat? Nogmaals voor de mislukte installatie van SP1 liep (bijna) alles voortreffelijk.
  • Ik kan zonder de DVD helemaal niets. Hij komt in een keuze pagina (zwart-wit) en wat ik dan ook kies hij komt niet verder dan wat ik al vermeld heb. Met de DVD kan ik in de command prompt komen, maar ik weet niet hoe ik daar de SP1 kan verwijderen. Als dat al kan. Weet iemand dat? Nogmaals voor de mislukte installatie van SP1 liep (bijna) alles voortreffelijk.
  • Toch even lezen wat je van 2 kanten is gesuggereerd: de suggestie van beide antwoorden op je probleemvraag is een systeemherstel VIA je DVD. Bij Tomvdlee heet dat officieel 'offline systeemherstel', d.w.z. oplossing 2 uit zijn link. Mijn suggestie is precies dezelfde. Kijk naar de gegeven link en voer methode 2 uit. Dus VIA de DVD.
  • Deze weg had ik nog niet helemaal bewandeld. Ik kreeg inderdaad via de DVD het systeemherstel met herstelpunt SP1. (Installeren: Windows Vista Service Pack 1) Alleen aan het eind van het terugzetten van de bestanden kreeg ik de volgende foutmelding: Systeemherstel is vanwege onbekende fout mislukt ('xC003005) Probeer met een ander herstelpunt opnieuw. Maar ik kan geen ander herstelpunt selekteren op deze manier. Wat nu?
  • Voor zover mijn kennis reikt ben je dan uitgeprobeerd. De installatie van SP1 heeft je zaakjes vernield. Maar hopen dat iemand je nog een workaround kan verschaffen. Zelf zou ik m'n installatie niet meer vertrouwen (allerhande problemen die opduiken al krijg je Vista weer opgestart), maar dat is een persoonlijke keuze van me. Ik zou de schijf inhangen als niet opstarter in een ander systeem en je bestanden veiligstellen, als je geen kopie hebt. Daarna Vista er opnieuw opzetten. En eens kijken naar een imagingprogramma om eerst een volledige kopie te maken voorafgaande aan dit soort ingrijpende processen. Ik heb geen problemen met SP1 gehad en hoop dat je er alsnog uitkomt.
  • bfsvc.exe is a part of Windows Vista. Relate to: System utility, System Management Default location: %WinDir%\bfsvc.exe Useful information about: bfsvc.exe Description: Boot File Servicing Utility Version: 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) Size: 50176 (49K) MD5: 72BB81375233AAA21E7D771818D02DEE Slow computer? Get rid of a Virus/Trojan/Adware/Spyware/Rootkit?
  • Hij doet het (voorlopig) weer. Met wat verder zoeken kwam ik bij Microsoft op een document wat de verwijdering van SP1 met de command prompt beschrijft http://support.microsoft.com/kb/948537/en-us Hoewel ik de bestanden niet op dezelfde plaats had en soms een wat andere naam is het me via de weg die in dit document staat na enig proberen toch gelukt. Wat het is geweest weet ik niet en ik weet ook niet of ik nog eens zal proberen om SP1 te installeren. Bedankt voor jullie moeite.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.