Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows herinstalleren via recovery Console

4 antwoorden
  • Mijn oude pc gaat naar mij opa toe maar na jaren van gebruik, honderden virussen en veel belangerijke register regels die werden verwijderd zou ik graag een herinstallatie willen. Door programma's als RecVagcvleaner is mn register aardig vernield. Er is nooit een windows cd bij de pc geleverd. Wel is er een sticker met de validatie code. Op de pc zijn er twee dingen bij de opstart: F10= System Recovery (HP systeem herstel) en na de BIOS is er een optie voor Herstel. Als ik de optie System Recovery van HP kies start HP op, maar dan komt er een blauwscherm met de melding: STOP: c0000218 {Registry File Failure} The registry cannot load the hive(file): \SystemRoot\System32\Config\Security or its log or alternate. it is corrupt, absent, or not writable Als ik de optie herstel kies krijg ik deze keuze: Start op vanaf: 1: D:\MiniNT 2: D:\I386 3: C:\WINDOWS Ik heb een harde schijf die in de D en C is verdeeld. Op de D staat de HP recovery Console. Ik zou graag een volledige schone installatie willen. Alle programma's eraf, registery opnieuw etc, etc. Alle bestanden zijn al weg. Bedankt voor all hulp!
  • Lijkt me helder: de system recovery is gekoppeld aan je huidige Windows installatie. Die is dus vernield of verwijderd. Herstel is het opnieuw installeren van Windows vanaf de HP recovery data. Als die op D staan start je op vanaf D\MiniNT. Ik vermoed dat dit de start van de herstelprocedure is. Vanaf I386 starten zal niet gek veel zin hebben. Wat is er mis met e.e.a. proberen?
  • Als ik opstart via bijvoorbeeld 3, de windows map moet ik commands intikken. Hoe kan ik de windows herinstalleren/in het setup komen? 1 heb ik nog niet uitgeprobeerd maar het zal hetzelfde effect hebben...
  • Als niets van dit alles nog werkt kun je een windows (xp?)cd van iemand lenen en vanaf die cd installeren. Je kunt dan het licentienr van de sticker invoeren. Nadeel is soms dat je zelf de drivers moet opzoeken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.