Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP offline updaten?

gerben
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil mijn pc na installeren met Windows XP Home offline gaan updaten. Op de installatiecd heb ik een jaar of wat geleden al SP2 geslipstreamed. Nu wil ik hieraan alle essentiële updates/patches (en eventuele de optionele) toevoegen zodat ik na de installatie niet alsnog uren aan het updaten ben via internet.

  Ik heb o.a. op google gezocht en heb begrepen dat je daarvoor CTupdate nodig hebt, maar mijn vraag is nu:

  -Is deze ook geschikt voor de Nederlandse versie van XP Home (want de bestanden die gedownload gaan worden zijn toch in het Engels)?
  -SP2 heb ik dus niet meer nodig, die heb ik al. Kan ik ook updates downloaden [b:8891d9310d]vanaf[/b:8891d9310d] SP2?
  -En is het mogelijk om SP3 uit te sluiten? Want hier zijn soms problemen mee heb ik gelezen. Of is het toch verstandig om deze ook maar gelijk mee te pakken?
  -Moet ik hiervan een ISO maken, of juist niet? (Ik wil deze slipstreamen met de oude installatiecd).

  Alvast bedankt.
 • Kijk o.a. eens hier: http://unattended.msfn.org/unattended.xp/view/web/5/
 • er is ook autopatch. Dat werkt ook goed offline. Er is trouwens ook een sp3 bestand op internet.
 • Autopatcher is al een tijd geleden gestopt. Er zijn diverse alternatieven, maar ctupdate is denk ik wel de beste. Je kunt per taal instellen, en service packs meenemen of uitsluiten. SP3 werkt meestal wel zonder problemen.
 • Merci. Dus ik krijg niet te maken met bestanden die in een andere taal zijn?

  Om SP2 of SP3 uit te sluiten moet ik in CTupdate met een txt bestand werken geloof ik?
 • Je kunt de taal (of talen) aanvinken, die je wilt hebben.
  Nee, kun je gewoon in het hoofdscherm afvinken.
  Je kunt de default instellingen wel in een tekstbestand wijzigen.
 • Ok bedankt.

  Nog één vraagje. Ik las ergens op dit forum dat apart installeren van SP3 meer hardeschijfruimte kost dan als ik het slipstream. Klopt dit?

  Ik heb nu SP3 geinstalleerd om te kijken of alles naar behoren werkt.
 • Klopt, ik meen ongeveer een gigabyte. Zowel de aanwezige bestanden, als de vervangers ervan in sp3, komen beide op de schijf te staan. Je ziet ook een map servicepackfiles. Bij slipstreamen komt er maar een set op de schijf terecht.
 • Maar ik kan dat probleem later oplossen door die bestanden weer te verwijderen? Of zijn dit puur de geinstalleerde bestanden?
 • [quote:74d7260889="analvabeed"]Maar ik kan dat probleem later oplossen door die bestanden weer te verwijderen? [/quote:74d7260889] Die "Service Pack Restore Files" zou je inderdaad kunnen verwijderen. Hoe je dit kunt doen staat op de site van Microsoft artikel 290402 HOW TO: Remove the Service Pack Restore Files and Folders in Windows Microsoft artikel 290402 gaat weliswaar over Windows 2000. Maar is ook te gebruiken voor XP.
 • Bedankt. Naast deze staan er ook nog een aantal van zulke bestanden, maar dan met verschillende KnowlegdeBase nummers. Kan ik deze ook verwijderen? Ik kan er nog eens 300MB mee winnen.
 • Je kunt de map servicepackfiles wel verwijderen, maar dan kun je later problemen krijgen. Als je iets aan de windows installatie wijzigt, kan windows die bestanden nodig hebben. Je kunt ze wel op een cd/dvd branden, en die bij de hand houden.
 • Dan laat ik die bestanden lekker staan. :P

  Nog een laatste vraag, hoe zit het met activeren en valideren van Windows als je alle updates en SP3 hebt geslipstreamed en alles offline probeert te installeren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.