Vraag & Antwoord

OS Windows

Behouden van software info

5 antwoorden
  • Een vraagje, ik gebruik het programma Ghost (Norton) om eens in de zoveel tijd mijn back up image terug te zetten van Windows XP om weer een fris werkend XP te hebben. De schijf is in 2 partities gedeeld, op C staat windows en op D staan diverse programma's. Na een image van Ghost te hebben teruggezet van zeg maar een paar maanden zijn de programma's welke ik dan tussentijds op de D partitie hebt geinstalleerd niet meer zichtbaar in het software overzicht in het confugiratiescherm met als gevolg dat ik deze programma's weer opnieuw moet installeren om ze zichtbaar te maken en dat is wel een hoop werk. Heeft iemand een idee om dit probleem op te lossen. Gr, RO
  • Tja, een Ghost is een exakte kopie. Dus gewoon een Ghost maken van elke partitie die je ongewijzigd terug wilt kunnen zetten. Er zijn geen workarounds om wijzigingen die na het maken van de Ghost zijn gemaakt er weer in te ritselen. Vaker een image maken dus. Bijvoorbeeld 1 basisinstallatie die je lang behoudt en daarnaast elke X tijd een aktuelere. En in jouw geval dus van C + D.
  • Oke als er dus geen alternatief of oplossing is om dit te omzeilen dan is het niet anders. In ieder geval bedankt, RO
  • Regelmatig het register veilig stellen met b.v. Erunt http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Eventueel met scheduler instellen.
  • Wat let je om na het installeren/updaten van die software, nog eens een backup te maken?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.