Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

terugvinden file

None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Na een crash was system32 beschadigd en heeft systeemherstel zichzelf opgelapt tot een nieuwe schone versie van xp. allemaal leuk, maar daarmee heb ik mijn bestanden niet terug. deze staan op de schijf en zijn op een of andere manier te achterhalen. Kan iemand mij vertellen hoe ik een specifiek bestand terugvind?
 • Bestanden worden op een wijze op de schijf gezet waarbij een bepaalde vorm van inhoudsopgave wordt bijgehouden. Bij het verwijderen van een bestand wordt slechts de opname ervan in de inhoudsopgave verwijderd, dit geeft de mogelijkheid een dergelijk bestand toch nog weer boven water te halen mits de ruimte die het inneemt niet opnieuw is gebruikt. Hiervoor kun je zogenaamde 'file recovery' of 'data recovery' software gebruiken.

  Erg belangrijk is dat je voorkomt dat er nog geschreven wordt op de schijf waar de terug te halen bestanden staan!
 • oke, dank je

  hoe pak ik dit precies aan nu ik een schone xp-versie heb en die denkt dat de pc verder leeg is? het gaat om een artikel dat ik aan het schrijven was waarbij de pc crashte en niet meer opstarte. ik heb een pc-recovery uitgevoerd, maar zoals gezegd zijn de files nog niet terug. ik zal nog eens googlen
 • Het principe is: het programma downloaden en het installeren op een ànder medium dan je verloren data staan. Vb. op een diskette, andere partietie/schijf of CDrom.
  GEBRUIK ONDERTUSSEN DE BETROFFEN SCHIJF ZO WEINIG MOGELIJK! Al wat je ermee doet kan verwijderde bestanden overschrijven!
  o ja: de bestanden die je herstelt ook niet naar de betroffen schijf laten terugzetten, maar ook weer naar een ander schijf/partitie/medium

  Verder raad ik je aan de zoekfunctie van het forum te gebruiken en te zoeken op
 • idd, een systeemherstel zal geen eigen gemaakte bestanden/mappen verwijderen.
  je had het er over dat system32 was beschadigd na een crash.

  heb je in je logboeken gekeken en een foutmelding van de crash kunnen zien?
  is je systeem met een BSOD blauw scherm gecrashed?

  omdat daar de wortels van je probleem kunnen liggen.
  verder is het moeilijk van af hier zien wat voor systeem(hardware) je hebt.
  en wat er allemaal in je besturingssysteem is geïnstalleerd.
  omdat elk systeem anders is.

  in een geopende map(verkenner) zit een knop Zoeken.
  daar kan je naar namen van mappen en bestanden zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.