Vraag & Antwoord

OS Windows

SP3

8 antwoorden
  • Op mijn PC staat Windows XP prof. een legitieme versie, de PC is uitgerust met een AMD Athlon(tm) X2 5000 en het is niet mogelijk SP3 te installeren, ik krijg steeds de foutmelding Q327101 bij Microsoft heb ik deze melding nagezocht en het progje RemoveIntelMonPPAMD.vbs zou dit probleem oplossen, het progje geeft aan dat ik SP3 kan installeren, NIET dus. bij BOOT.INI staat, [boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer /TUTag=ZI9RKK /Kernel=TUKernel.exe multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer /TUTag=ZI9RKK-BAK Dit omdat ik TuneUp op de PC heb staan, ik durf dit niet te verwijderen of te veranderen, en weet überhaupt niet of dit iets uitmaakt. Tevens heb ik op Internet gelezen dat er meer problemen met AMD zijn, dit is voor mij de eerste keer, ik heb de laatste 10 jaar alleen AMD gehad en nooit problemen. Wie weet raad ? en is die SP3 wel nodig? Bij de automatische Update staat SP3 er niet bij, ook bij mijn Laptop met Windows XP prof. en Intel processor geeft hij SP3 niet aan, wel andere. m.vr.groet, Frits
  • Over die AMD, dat heeft eigenlijk niets met AMD te maken, bij diverse voorgeinstalleerde XP versies op merk PC's en vooral HP, schijnt de Intel bestanden roet in het eten te gooien. http://msinfluentials.com/blogs/jesper/archive/2008/05/07/does-your-amd-based-computer-boot-after-installing-xp-sp3.aspx
  • [quote:7c59f5237b="Lange Pier"]Over die AMD, dat heeft eigenlijk niets met AMD te maken, bij diverse voorgeinstalleerde XP versies op merk PC's en vooral HP, schijnt de Intel bestanden roet in het eten te gooien. http://msinfluentials.com/blogs/jesper/archive/2008/05/07/does-your-amd-based-computer-boot-after-installing-xp-sp3.aspx[/quote:7c59f5237b] Maar ik heb geen merk PC, en geen voorgeïnstalleerde Windows, deze versie is via de zaak waar ik werk op CD gekocht en geïnstalleerd door mij.
  • http://support.microsoft.com/kb/327101 Hier staat dat je die kernel regel uit de boot.ini dient te verwijderen, overigens kun die laatste opstartregel ook weghalen, maak een kopie van die boot.ini en zet hem later terug b.v. Denk dat je dit moet verwijderen en dan rebooten. /TUTag=ZI9RKK /Kernel=TUKernel.exe En over SP3, daar zitten alle eerdere updates in plus een paar netwerkaanpassingen, als alles up-to-date is niet echt nodig, wel makkelijk bij een nieuwe install als een geslipstreamde versie. Overigens heb ik wel update problemen gehad erna maar ook weer opgelost.
  • klopt wat lange pier zegt heb dat probleem ook gehad en toen ik deed wat lange pier zei was het opgelost hopelijk lukt het bij jou ook :D
  • [quote:fec86efc62="Lange Pier"]http://support.microsoft.com/kb/327101 Hier staat dat je die kernel regel uit de boot.ini dient te verwijderen, overigens kun die laatste opstartregel ook weghalen, maak een kopie van die boot.ini en zet hem later terug b.v. Denk dat je dit moet verwijderen en dan rebooten. /TUTag=ZI9RKK /Kernel=TUKernel.exe En over SP3, daar zitten alle eerdere updates in plus een paar netwerkaanpassingen, als alles up-to-date is niet echt nodig, wel makkelijk bij een nieuwe install als een geslipstreamde versie. Overigens heb ik wel update problemen gehad erna maar ook weer opgelost.[/quote:fec86efc62] Welke problemen, ernstig ?
  • Neuh, de BIT service was weg, en er een fix voor gebruikt. http://www.philmorgan.net/techie-tools/windows-update-bits-background-intelligent-transfer-service-fix-batch-file-for-windows-xp/ Heb alleen niets van Symantec maar loste het probleem wel op.
  • Na veel gerommel is het gelukt, Op mijn PC staat Tune-Up met daarin 1 Click Maintainance deze maakt een BOOT.INI aan, deze eerst aangepast zoals vermeld bij foutmelding Q327101 Daarna Tune-Up met Revo Uninstaller verwijderd, normaal via software lukte het niet, weer geprobeerd, kreeg een IMAPI.SYS foutmelding de hele BOOT.INI eraf gegooid, geen foutmelding meer maar hij kapte ermee, weer een BOOT.INI erop gezet KERNEL verhaal eraf geplukt en ziedaar het lukte. Met Tune-Up of Symantec en geen goede BOOT.INI op je PC gaat het beslist niet. Ik schrijf dit omdat er meer mensen die misschien dit probleem ook hebben.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.