Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Slaapstand doet het na 1x niet meer na geheugenuitbreiding

Lange Pier
5 antwoorden
 • Tot voor enkele dagen werkte de slaapstand op mijn computer probleemloos.
  Echter na een geheugen-update van 1 naar 3 GB werkt het niet meer.

  Het volgende doet zich voor.

  Als ik de slaapstand via energiebeheer inschakel wordt het bestand hyberfill.sys aangemaakt. Vervolgens activeer ik de slaapstand via het startmenu en zegt de computer dat hij in de slaapstand gaat. Tot zo ver is het allemaal nog zoals het was.
  Het weer opnieuw opstarten gaat ook zonder problemen. Maar dan: Als ik hetmweer in de slaapstand wil zetten dan geeft hij het bijbehorende windowsscherm, maar na het zwart worden van het beeldscherm start hij weer op. (Normaal kwam er dan een voortgangsbalk waarna de computer uitschakelde). Als ik dan het tabblad slaapstand weer op wil zoeken in energiebeheer bestaat deze niet meer. Ook heb ik de keuzemogelijkheid bij het uitschakelen niet meer (Ook niet als ik het via taakbeheer probeer; het tabblad is dan niet kiesbaar).
  Als ik nu echter de computer afsluit en opnieuw opstart kan ik wel weer de slaapstand aankiezen, echter helaas weer met het zelfde resultaat. Als ik de slaapstand optie in energie beheer uitzet, wordt het bestand hyberfill.sys weer gewist en als ik hem dan weer aanzet wordt het opnieuw gemaakt maar het resultaat blijft het zelfde.

  Wat ik wel gezien het is dat als ik de slaapstand in schakel en het fout gegaan is, er een schild met uitroepteken rechts in de taakbalk verschijnt.
  Er wordt echter geen tekst zichtbaar als ik er op klik of overheen ga. En na het er op klikken verdwijnt het.

  Moederbordnaam Intel Rock Lake D865PERL
  BIOS Type AMI (02/13/05) = laatste
  Geheugen wordt ondersteund en werkt in dual mode
  Mijn besturingssysteem is Windows XP Pro SP3

  Erik Stuyver
  Scherpenzeel
 • Vroeger moest je dan eerst in Dos het nieuwe hyberfill aanmaken.
  Je zou dit dus nu kunnen proberen in veilige modus.
  Verder misschien in bios kijken hoe het daar ingesteld staat.
 • Heb je het geheugen ook getest met Memtest?
  http://www.memtest86.com/
 • http://support.microsoft.com/kb/893056
  oa hier, is geen standaard update. Pak de taal die je hebben wilt bij e installatie.
  Het lost iig mijn hybernate probs op.

  http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/W2J/Hotfix_HB_XP_060420.zip
 • Genoeg vrije ruimte op je systeem-schijf? Je hyberfile is nl. even groot als je interne geheugen en misschien door het vergroten van je interne geheugen net ff te weinig ruimte?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.