Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

branden met Nero lukt niet

f.j.stols
42 antwoorden
  • Na mijn laatste herinstallatie van XP hebik er nog steeds ruzie mee: branden met nero lijkt succesvol te verlopen (geen foutmeldingen) maar de cd is niet af te lezen ("plaats een cd in het station"); ook niet in een andere pc. Neor al eens gedeinstall en install, en een andere (proef)versie opgehaald, niets helpt
  • Welk servicepack heeft die XP?
    Enne, Nero maakt ook een log aan, welke meldingen staat daar?

    C:\Documents and Settings\xxxxxxx\Application Data\Ahead\Nero Burning ROM
  • Heb je die imapi service in windows wel uitgezet? Die wil nog wel eens in de weg zitten. Probeer anders eens wat uit met een rw schijfje, dat is wat goedkoper. :-)
  • Gerben waar zit die imapi service van Windows?
    Ja, ik heb nogal wat cd's weggegooid… Kan morgen pas verder reageren.
  • Poe, al een tijd geleden dat ik die eruit heb gesloopt. De service kun je natuurlijk uitzetten in het services scherm (start, uitvoeren, services.msc). Je kunt het meen ik ook apart uninstallen in het software deel van het configuratischerm. Het ding komt meen ik ook terug, als je media player naar een nieuwere versie updatet.
  • je kan ook rechter muis kick op de cd dvd brander .
    dan vinkje weghalen
  • zit nu niet achter mijn eigen pc; morgen weer verder?
  • gezien je vorige posten hier, is de herinstallatie van windows wel helemaal jofel gegaan???

    nero 6 als 7, moeten zonder kunst grepen gewoon werken onder XP
  • [quote:14190da043="pdexie"]nero 6 als 7, moeten zonder kunst grepen gewoon werken onder XP[/quote:14190da043] Voor Windows XP Service Pack 2 was anders wel minimaal Nero 6.3.1.20 vereist.
  • oeps, ongeveer 6 antwoorden. Zal proberen het overzichtelijk te houden.
    Lange Pier:1) het was me gelukt SP3 te installeren (handmatig)2) ik vond een log (8 bladzijden) eindigend met "succesfully etc" Is ook te zien op de cd dat de reflectie iets verschilt.
    Pdexie: het is mij niet helemaal duidelijk wat ik met een Re klik op dvd-brander zou kunnen doen, of begrijp ik het verkeerd?
    Ja wat betreft die windows-installatie: ik heb weinig keus, aangezien ik het zelf niet kan. Waarschijnlijk zou ik C moeten formatteren, maar dan?
    Jolo: bij de vorige Windows XP op deze cd werkte Nero (kwam mee met een Samsungbrander circa 2005) overigens prima
    Gerben: ik heb inderdaad een recentere versie van WMP ooit opgehaald, maar dat deed ik wel vaker. Wat betreft services van msconfig: dat zijn er nogal wat: moet ik daar iets mee?
  • Niet in msconfig werken (start uitvoeren, services.msc). De IMAPI service uitzetten (disabled/uitgeschakeld).
  • ergens had ik al eerder verteld dat mijn digitale denkraam beperkt is. Imapi kan ik niet localiseren. Op google vond ik wel een aanwijzing wat het ongeveer is, maar ik kom er niet uit. In services van systeembeheer kan ik het ook niet vinden.
  • Hij staat toch wel in de listing bij blackviper. Zou standaard aanwezig moeten zijn.

    IMAPI CD-Burning COM Service
    http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm
    http://www.blackviper.com/WinXP/Services/IMAPI_CD-Burning_COM_Service.htm
  • Ik weet niet of het probleem daar zit en had ook nog geen antwoord gezien op de eerder gestelde vragen.
    Werken de aspi drivers wel?
    http://download.adaptec.com/software_pc/aspi/aspi_v472a2.exe
    Zit een tool bij om dat te controleren, alhoewel Nero zijn eigen driver heeft, maar niet geschoten…………………………..


    Overigens kun je het met TweakUI ook uitzetten.
    http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUIPowertoySetup_ia64.exe
  • Gerben, dank je wel. Ik zie bij die Vipers:
    [img:7d20515169]http://i33.tinypic.com/2vn2pmf.jpg[/img:7d20515169]
    ik neem aan dat dat goed is?
    Inmiddels zag ik dat er weer een reactie binnen is.
  • Voor Lange Pier:
    A) ik zag geen vraag eerder gesteld door jou omtrent Aspi drivers?Alleen over een log en over Servicepack XP
    B)Ooit (bij mijn eerste brander waar Adaptec bij zat installeerde ik ook nero, waarmee de hele zaak plat ging. Zie nu dit deze driver ook van Adaptec is, zou ik die zip wel uitpakken en installeren? Ik heb al zoveel ellende gehad…
    C) de tweakui is 64 bits of zoiets, en wordt door pc niet herkend.ik zal een geschikte versie ophalen en bekijken.
  • inmiddels heb ik Tweakui (weer): waar moet ik zoeken en vooral: wàt moet ik dan uitzetten?
  • http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe
    Oeps, dat was de verkeerde.
    Maar, die imapi is toch al uitgeschakeld? daar was hij voor bedoeld.

    Die aspi driver is wel van adaptec maar die heeft niets te maken met het ooit door hun uitgebrachte brandprogramma.

    En welk SP gebruik je dan?
    En wat staat erover in die log?
  • voor L.P. (citaat:) Lange Pier:1) het was me gelukt SP3 te installeren (handmatig)2) ik vond een log (8 bladzijden) eindigend met "succesfully etc" Is ook te zien op de cd dat de reflectie iets verschilt.
    Inmiddels een zipje uitgepakt die ergens "verdwenen"is d.w.z. zal wel iets van self-extracting geweest zijn? Hoe kan ik dat nagaan. De heren hebben het maar druk met mij.
  • :oops: Oeps, gemist.

    Nee, dat zipje is niet zelfextracting.

    Even op een rijtje zetten, als je met Nero iets brandt dan wordt het wel succesvol afgerond volgens de log en in beeld maar niet in praktijk?

    En je kunt die cd in verkenner niet uitlezen?

    SP3 is geïnstalleerd maar gaf geen verbetering?

    Je gebruikt Nero 6 of 7?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.