Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] checkdisk heeft bestanden 'gerepareerd', nu onbruikbaar

Anoniem
KeesA
4 antwoorden
 • Dag mensen, ik heb gesearched maar niks kunnen vinden, vandaar dit topic.

  Situatie:
  Pc met windows xp home, 2 harde schijven.
  Windows staat geïnstalleerd op harde schijf 1, op partitie C. Verder staan hier nog 2 partities op.
  De 2e harde schijf is 1 grote partitie.

  Windows moest opnieuw geïnstalleerd worden, nadat dit zodanig verminkt was dat de pc niet meer op kon starten. Ik had een Ubuntu live cd liggen, door daarmee op te starten kon ik alle persoonlijke documenten en bestanden naar harde schijf 2 kopiëren. Daarna windows op partitie C geïnstalleerd.
  Toen ik de persoonlijke documenten terug wilde zetten kon ik die map in verkenner niet meer openen. Hij was onleesbaar. Dit was eergisteravond laat. . Ik had geen zin meer om dit verder uit te zoeken dus ben naar huis gegaan. Gistermorgen zet ik de bewuste pc aan, loop weg om wat te drinken te regelen en tegen de tijd dat ik terugkom zie ik nog net het scherm van checkdisk. (dat lichtblauwe met witte letters) Daar zag ik nog staan dat hij een en ander gerepareerd had op die 2e harde schijf, die met de persoonlijke documenten erop. En nu ben ik dus nog verder van huis, want het mapje waar alles in stond is nu verdwenen. Daarvoor in de plaats is een bestand (met de naam van die map) neergezet, zonder extensie met een grootte van 0kB.
  Met verborgen bestanden weergeven AAN, selecteer ik alle bestanden op die schijf en kom op een totaal van 111gb. Bekijk ik de eigenschappen van de harde schijf, dan zegt windows dat er 135gb gebruikt is van het totaal. Het verschil van ongeveer 24gb komt overeen met de grootte van het verdwenen mapje met de persoonlijke documenten en bestanden! Dus dit geeft mij nog een vage hoop dat ze te redden zijn. In windows zowel als ubuntu kan ik de oorspronkelijke bestanden nu niet meer terugvinden.

  Ik heb de schijf gescand met "getdataback" (zowel in fat32 als ntfs modus) en hij vindt ook daadwerkelijk iets. Naast de bestanden en mappen die nog gewoon functioneren vindt dat programmaatje een absurd lange lijst mappen met als naam een getalreeks. In die mappen staat steeds 1 bestand, naamloos, extensieloos. Met F3 kan je zo'n bestand previewen. Soms kan je er dan nog iets uit opmaken, dat het bestand wellicht bij skype behoort. Maar meer niet. Dus dat is onbruikbaar.

  En dat komt door die bewerking die checkdisk uitgevoerd heeft. Is die op een of andere manier ongedaan te maken? Of ben ik de klos en is alles weg?

  :?
 • Recuva.com

  Altijd proberen.
 • Waar GetDataBack nog wel dingen terug kon vinden, kan Recuva dat niet.

  Ik denk dat als ik nog íets wil met die bestanden dan moet ik die bewerking door checkdisk terug zien te draaien. Is dat mogelijk?
 • Misschien deze::

  http://www.antispywareoffensief.nl/forum/showthread.php?t=3982

  en

  zoek op google naar HDD Regenerator


  Good luck

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.