Vraag & Antwoord

OS Windows

Win2000 probeert hardnekkig een Palm te installeren

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Ik heb een z.g. Palm (Z22) handheld, een databank zoals juister is aangeduid.
  Die heb ik geinstalleerd onder WinXP op mijn andere partitie. De batterij van dat ding is maar zwak: na een 14 dagen ongebruikt in de la is de batterij leeg. Gelukkig is in tegenstelling met de vorige palm die ik had, de data nog aanwezig bij lege batterij.
  Ik werk de laatste tijd veel in Win2000. Als ik de palm op de USB aansluit om de batterij op te laden komt win2000 met een installatie scherm, ook al staat de Palm uit. (Dus hieruit blijkt dat, zoals met zoveel van die electronische schakelaars, het ding NIET uitstaat!) Niet nodig weg ermee. Even later weer enzovoort, Windows wil per se dat ding installeren, maar ik niet! Hoe peuter ik Windows aan het verstand (nou ja….) om na de eerste weigering verdere installatie pogingen achterwege te laten, totdat ik hem opnieuw aansluit, of de installatie CD in de la leg.
  MVG perloc
 • jouw wensen en windows' eigenschappen krijg je niet op elkaar: windows móet nu eenmaal weten wat voor apparaat er aan die usb-bus zit om de pc te kunnen 'besturen'. ik vind dat eigenlijk ook niet onlogisch voor een besturingssyteem ……

  op zich denk ik nietr dat het veel kwaad kan het dingetje even te installeren: je houdt dan altijd nog de vrijheid die software aan of uit te zetten immers.
  wil je enkel een usb-opladertje (direct op 230 V of op 12 V), dan is zo'n dingetje (althans in europa, dus ook wel via het net) voor enkele euros te koop.
 • Tja, Dirk, jij reageert naar Windows toe, maar tracht eens mijn gedachtengang te volgen. Misschien zul je me dan gelijk geven.
  Als ik het ding aankoppel krijg ik eerst een voormelding dat er iets aangekoppeld is en dan een groot window met de tekst: "Welcome to the found new Hardware Wizard". Dan heb ik de keus uit doorgaan of CANCEL.
  Ik druk op cancel, het scherm gaat weg en even later komt het weer terug. Ook twee keer cancel is niet genoeg, komt soms nóg een keer maar het is arbitrair, de ene keer komt ie wel vijf keer, de andere keer blijft het bij twee keer en ook de tussenpozen zijn verschillend. Soms als ik zit werken komt ineens dat scherm weer op. Nu, wat denk je, cancel heeft een andere betekenis dan ik eraan verbind?
  Verder heeft het nogmaals installeren toch een groot nadeel: je krijg op twee plaatsen data te staan en die zullen alleen maar gelijk zijn als je allebei de Windhozen na elkaar opstart en verbinding maakt met de databank. Wie zou dat doen denk je?
  Verder kan ik je melden dat bij de levering ook een adapter is bijgeleverd, dus ik kan hem ook daarop aansluiten. Maar ja, het is al zo'n spaghetti van draden op mijn buro….. en de dichtbijzijnde stopkontacten zijn bezet. Laden via de USB is wel erg makkelijk….
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.