Vraag & Antwoord

OS Windows

ongevraagd zoeken.

5 antwoorden
  • Op een der PC's, met XP HE SP3, doet zich, waarschijnlijk na een Windows Update, het verschijnsel voor dat bij aanklikken van een link op het buroblad het gewenste item niet geopend wordt maar het venster "Zoeken"wordt geopend. Bij rechtsklikken staat "Zoeken" ook bovenaan de lijst; weer zoiets dat windows zomaar ongevraagd doet. Hoe kun je dat pulldownmenu bewerken zodat ongewenste items daarin niet eens voorkomen, laat staan "voordringen?
  • In de Windows Verkenner kiezen voor Extra > Mapopties. Op het tabblad Bestandstypen kies je dan het bestandstype (waarschijnlijk LNK in dit geval) Klik op Advanced. Kies de actie 'open'. Klik op Set Default.
  • Bedankt voor je reactie. Er waren al meer problemen met mapopties, namelijk de weergave van kolommen in het rechterdeel van verkenner was niet als gewenst en verschilde per map, én de acties bij aanklikken (en dus ook de eerste actie in het pulldownmenu bij rechtsklikken) waren niet altijd als gewenst. Wat deze burobladlinks betreft: in die lijst "Bestandstypen" van Mapopties komt de extentie "lnk" helemaal niet vóór. Een nieuw type aanmaken lukt wel, maar bij het opgeven van de opdracht "openen" wordt naar het bijbehorende programma gevraagd. Geen flauw idee. Niets invullen resulteert in het schrappen van die nieuwe extentie; na sluiten en heropenen van mapopties zit hij er niet meer bij. Wat nu?
  • http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm Probeer die lnk fix eens. Is ook niet vreemd dat die daar niet voorkomt, het is alleen een verwijzing naar het werkelijk exe bestand, staat die verwijzing er wel bij de eigenschappen?
  • Voordat ik rechtsreeks de regedit induik wil ik liever eerst een eenvoudiger oplossing, als die bestaat. Bij voorbeeld het pulldownmenu (bij rechtsklikken) wijzigen. Het komt ook maar bij een aantal burobladlinks voor, en ook bij een map (met foto's) die zelf op het buroblad staat, dus niet als link. In de eigenschappen van al die links wordt het juiste doelpad aangegeven.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.