Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren vanaf USB stick

None
9 antwoorden
 • Ik heb een sub-notebookje gekockt zonder CD/DVD speler. Het operating systeem is Windows XP Home met SP2.
  Nu wil ik graag een programma op deze machine installeren welke ik op CD-rom heb staan.
  Er bestaan allerlei methodes om een USB stick bootable te maken, maar die gaan er allemaal van uit dat je Windows vanaf de stick gaat installeren of er wordt gebruik gemaakt van speciale 'Portable' versie van programmas.
  Hoe kan ik nu een gewoon bestaand programma vanaf een CD-rom overzetten op een USB stick en daar vanaf installeren? :roll:
 • Kopieëren en de setup vanaf de USB die als schijf in verkenner komt b.v. starten?
  Of daar weer van af de stick naar de schijf kopieëren.

  Of er een ISO van maken kopieëren en met Daemontools openen, voor games b.v.
 • Kopiëren van de set-up bestanden naar de USB stick en daarvan naar de harde schijf en vervolgens vanaf de HD starten werkt niet.
  Ik krijg een melding dat IENGINE8.DLL niet geopend kan worden. Heb daarnaar al gezocht op Internet, maar kan niks vinden.

  Maar ik vraag me af hoe dan al die zgn. Portable Apps werken?

  Graag de volgende suggestie.
 • Je zult de hele map moeten kopieëren, als je alleen de setup bestanden doet zal hij denkelijk meer bestanden nodig hebben, om welk progje gaat het?
 • Ik heb alles wat op de CD-rom staat gekopieerd naar de USB stick. Het gaat om een oudere versie van Wordperfect Suite.
  Alles kopieren naar HD werkt ook niet. Op een gegeven moment wordt er om een lokatie van een diskette gevraagd. Ingevuld staat dan gewoon de lokatie op mjin HD waar alle Perfect Suite installatie bestanden staan. Maar kennelijk staat daar niet wat er gezocht wordt en de hele installatie blijft verder hangen.
  Kan dan alleen nog maar de installatie afbreken.
 • Dan zal hij denkelijk zoeken naar bestanden op een cd en die is er niet, je zou de setup info en ini files kunnen nalopen daarop of die andere optie gebruiken, een ISO maken van die cd en die naar de laptop verhuizen en met Daemon tools die ISO mounten, dan wordt die als een cd gezien.

  En die Wordperfect Suit is wel geschikt voor het besturingssysteem wat op die laptop staat?

  En die IENGINE8.DLL staat wel op die cd?
 • De ini bestanden heb ik al nagelopen en er staan geen verwijzingen naar de CD, althans niet met een drive-letter of zo.
  En die DLL staat gewoon op de CD.
  Ook is het besturingssyteem op de laptop geschikt voor WP Suite, ik heb hem ook op m´n desktop staan en die drait ook op Win XP.

  Maar ik zal eens proberen om een ISO te maken van de CD en zo verder te werken.

  Als dat ook niet lukt dan denk ik dat ik maar een kleine extern DVD brander ga kopen dan lukt het zeker.
 • Ben enkele dagen weggeweest, maar heb e.e.a. geprobeert met Daemon Tools enz. en het ziet er naar uit dat het werkt. Ten minste op m'n eigen PC werkt het goed. Maar heb het nog niet kunnen uitproberen op de mini. Heb echter vertrouwen dat het daar ook zal lukken.

  Bedankt voor de hulp.

  :P
 • Inderdaad ook op het mini notebook is het installeren van WordPerfect geen probleem. Alles werkt naar behoren.

  Een uitstekende tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.