Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen branden DVD/CD RW

Anoniem
adrir00
3 antwoorden
 • DVD/CD-RW probleem
  Hoi, sinds kort het volgende probleem. Ik heb VISTA van mijn PC gehaald en WIN XP SP3 erop gezet. Ik heb een PC met een DVD-speler/DVD-writer. Sinds ik XP SP3 op mijn PC heb, ziet hij de CD/DVD-drive als CD-rom speler en een andere keer de reader als DVD-ram station. Buiten het feit dat ik geen idee heb waarom de herkenning wisselend is, kan ik een DVD/CD-RW ook als multi-sessie maar één keer branden. De tweede keer herkent NERO 7 de DVD/CD niet als een multi-sessie schijf en gaat wissen ook niet meer.
  Foutmelding in NERO 7:
  “Deze schijf is niet herschrijfbaar en kan dus niet worden gewist, voer een nieuwe rewritable schijf in”.
  Ik heb brandfunctie van Win XP SP 3 uitgezet, in computerbeheer (services en toepassingen\sevices\com-service voor IMAPI CD-branders uitgezet (staat standaard op handmatig) en in stationseigenschappen tabblad- openen – (op dit station mogen opnames voor CD worden gemaakt) vinkje weggehaald.
  Dit heeft het probleem niet opgelost.

  Ik weet het effe niet meer. Wie heeft een oplossing ?
 • Maak je ook gebruik van daemon tools? Die wil een enkele keer ook wel in de weg zitten.
 • [quote:0b56bcc695="adrir00"]Sinds ik XP SP3 op mijn PC heb, ziet hij de CD/DVD-drive als CD-rom speler/brander en een andere keer de reader als DVD-ram station. [/quote:0b56bcc695] Als XP je DVD drive ziet als een CD-ROM speler/brander wanneer je een CD of DVD geplaatst hebt, kan dat kloppen. Dat ligt aan XP zelf. Daar is dan ook geen oplossing voor.
  [quote:0b56bcc695="adrir00"]Foutmelding in NERO 7: “Deze schijf is niet herschrijfbaar en kan dus niet worden gewist, voer een nieuwe rewritable schijf in”. [/quote:0b56bcc695] Dat kun je checken via applicatie Nero InfoTools. Nadat je DVD brander hebt geselecteerd, zie je op tabblad Drive wat er ondersteund wordt. Als je in je brander een schijfje plaatst kun je op tabblad Disc zien, hoe deze herkend wordt. Post eventuele outputs ervan hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.