Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SFC capriolen....?

lion
4 antwoorden
 • Ik had een oudere XP Home laptop (FAT32) onderhanden en als slot op diverse clean-up werkzaamheden draaide ik SFC (/scannow) onder Windows. In dit geval vond ik dat gevoelsmatig nodig, want het was de eerste keer dat ik de hulp inriep van SFC. Ik heb 'm verder nog nooit gebruikt.

  Toen het controleproces bijna ten einde liep, klapte Windows "eruit", startte opnieuw en begon met schijfcontrole. Resultaat: hersteld van ernstige fout en meer dan 4000(!) *.chk files. (Uiteraard verwijderd).
  Systeem startte hierna in eerste instantie correct, maar toen Windows vrijwel compleet was geladen, volgde weer een "hersteld van ernstige fout" en rebootte opnieuw.
  Pas een derde keer was scheepsrecht en startte het systeem weer zoals het moet.

  Er is vermoedelijk nooit meer te reconstrueren wat er fout ging, maar door het ongewild afbreken van sfc waren er nogal wat lost clusters, cross linked clusters, etc. en waren hier vermoedelijk ook wat essentile system files bij betrokken, maar wat me meer interesseert: is het verstandiger om SFC in [u:3039f5af36]safe mode[/u:3039f5af36] te draaien?. :roll: (De betrokken machine heeft 500 Mb physiek geheugen).
 • Onder normale omstandigheden zou het moeten werke. Maar waarom zou je SFC gaan draaien als er geen problemen zijn?;)
 • Dat laatste heb ik altijd in gedachten gehad…. Tot deze gebeurtenis! :?
  Er was niet echt sprake van "problemen", wel van wat vreemde zaken. Ik had de locatie van de map "Mijn Documenten" op de reguliere wijze en op verzoek gewijzigd. Deze stond op C onder Local Settings\Eigenaar en ik had 'm ondergebracht op D.
  Het vreemde was dat dit allemaal geslaagd is, maar er ondanks dit toch (ook) weer een map "Mijn Documenten" op de eerder genoemde locatie werd aangemaakt…. :roll:
  Vandaar mijn greep naar SFC, omdat me zo gauw iets anders te binnen schoot.
  Mogelijk dat ik, mocht ik 'm ooit weer eens nodig denk te hebben, toch maar vanaf safe mode werk.
 • Sommige programma's kopieren tijdens installatie zelf hulpbestanden e.d. naar de map c:\Documents and Settings\User. Wanneer deze eerst niet bestond -je zegt dat je deze mappen verhuisd hebt naar d:- maakt het programma de mappen op c: toch weer aan. Vandaar dat je op twee lokaties hetzelfde ziet. Geen man overboord dus denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.