Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen geluid met Vista

4 antwoorden
  • Onlangs wat leuke opruim-tools gebruikt en sindsdien is er e.e.a. loos. Op 1 na heb ik alle problemen kunnen verhelpen. Die ene is het geluid. Als ik op de luidspreker-icoon rechts in de taakbalk klik, dan opent de volumeregelaar en zie ik de audio-meter duidelijk uit slaan, alleen ik hoor niets. Het lijkt er dus op alsof de speakers niet aangesloten zitten, maar zo dom ben ik gelukkig niet. Ik ben al een herstelpunt terug gegaan, geen soelaas Ik heb in apparaatbeheer de audio driver al opnieuw geinstalleerd (eerst de-instal natuurlijk), geen soelaas Nu heeft mijn winamp een dynamische plugin en die meters slaan ook niet uit, terwijl de meters van winamp wel uitslaan en die van de luidspreker in de taakbalk ook. Ik heb deze plugin ge-deinstalleerd (en PC herstart), maar het resultaat blijft nul. Suggesties worden op prijs gesteld :)
  • Klik eens met de rechtermuisknop op de speaker. Je kunt dan kiezen voor "Eigenschappen van audio aanpassen". Klik het tabblad Audio aan en kijk eens welk apparaat gebruikt wordt om audio af te spelen. Als er meer dan één apparaat instaat, probeer dan eens het andere apparaat.
  • [quote:34853c10fe="rkerklaan"]Geen geluid met Vista[/quote:34853c10fe] Dus voordat je de opruim-tools gebruikte, had je nog wel geluid met Vista? Of had je wellicht onlangs Service Pack 1 geïnstalleerd? Check dan Microsoft artikel 948481 http://support.microsoft.com/kb/948481 Om welk opruim-tool(s) en versie(s) ging het? Heb je geluid via een PCI- of onboard geluidskaart. Indien het eerste, om welk merk/type PCI geluidskaart gaat het? Of indien het laatste, om welk merk/type PC/moederbord gaat het?
  • Ik was me niet bewust dat SP1 geinstalleerd was. Dat doet Vista zelf als je afsluit (weg loopt). Inderdaad, de oplossing stond in de knowledge base. Er was een audio apparaat bij gekomen en de verkeerde stond geselekteerd. dank dank dank

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.