Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen mogelijkheid meer om in te loggen

None
5 antwoorden
 • Onder accountbeheer heb ik de adminstrator account uitgeschakeld.
  Nu kan ik niet meer inloggen omdat er geen icoontje meer zichtbaar is
  waarop ik kan klikken om alsnog in te loggen onder een adminstrator of gast account.
  Ook in de veilige modus kan ik niet meer inloggen. Er is geen icoontje.
  Wanneer ik onder de laatst bekende goedwerkende configuratie weer opstart, is er ook geen icoontje op het rechterdel van het scherm
  waarop ik kan klicken om in te loggen.
  Wanneer ik de Windows CD gebruik en opstart via de DVD speler en R kies, springt het programma naar c:/windows

  Wie kan mij helpen om uit dit lastige pakket te raken.

  Alvast bedankt,
  Lambet
 • In Windows Vista zie je standaard niet het administrator account en is deze ook niet direct zo makkelijk te openen als in Windows XP Professional. Maar het administrator account is dus in Windows Vista wel degelijk aanwezig maar is standaard dus uitgeschakeld.

  Het administrator account heeft net als de gebruiker die is ingesteld tijdens de installatie van Vista alle rechten maar het grote verschil is dat het Administrator account nergens toestemmingen (UAC) voor hoeft te geven en geen bevestigingsmeldingen krijgt voor het installeren van programma's, openen van opties en het installeren van drivers. Alleen als je upgrade van Windows XP, waarin in XP het enigste account de Administrator is dan zul je in Vista dit account wel zien.

  Om nu het account te activeren, ga je naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en klik je met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt. Kies dan de optie "Als administrator uitvoeren" en de opdrachtprompt opent in Windows\System32.  Type hier dan om het account te activeren de onderstaande regel en druk op Enter.
  net user administrator /active:yes

  Wil je later het account weer uitschakelen wat ook kan, volg dan weer bovenstaande stappen en vervang in de regel hierboven op het eind "yes" voor "no"  Als je je dan nu afmeld vanuit je eigen account of de PC herstart zal in het welkomstscherm van Vista een gebruiker erbij zijn gekomen en dat is dus de Administrator. Het account heeft standaard geen wachtwoord, het is hierbij dus wel direct aan te raden om na het inloggen als administrator hier een wachtwoord voor in te voeren.
 • Sorry, ik heb vergeten te vermelden dat het om Windows XP Edition gaat.
  Ik zie dus ook geen " Start " knop.
 • [quote:9884510042="Lambert_A"]Onder accountbeheer heb ik de adminstrator account uitgeschakeld.
  Nu kan ik niet meer inloggen omdat er geen icoontje meer zichtbaar is (..) Windows XP Edition [/quote:9884510042] Home of Professional? In beide gevallen zou je via F8 op starten in veilige modus kunnen proberen. Dan zou je kunnen inloggen op het verborgen Administrator account. Om in te loggen op het verborgen Administrator account in de Home Editie is waarschijnlijk geen wachtwoord nodig. Indien er wel een wachtwoord is vereist die je vergeten bent, check dan Windows Help Centrale Windows wachtwoord vergeten.
 • Wanneer ik in veilige mode opstart, komt de melding: Windows kon niet goed opstarten vanwege een recente wijziging in de hardware of software. Ik heb niets veranderd aan de configuratie of andere software
  geinstalleerd.
  Kies ik voor de laatst goed werkende configuratie, dan komt wel weer het
  inlogscherm adiminstrator te voorschijn, maar bij een "Enter "voor
  het wachtwoord komt er weer de foutmelding: "Account beperking"
  en kun je de machine alleen maar afsluiten.

  Kortom, ik ben er nog niet uit.
  Misschien nog een andere tip?
  De WINDOWS VERSIE is Home XP

  Lambert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.