Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Padverwijzing 'Documenten van' veranderen

Marcoooo
3 antwoorden
 • Met TweakUI heb ik de locatie van 'Mijn documenten' verplaatst naar de D-schijf (D:\Documents and Settings\etc.). Als ik in de Windows Verkenner op Mijn documenten, Mijn muziek etc. klik, dan gaat alles prima.

  Maar…Onderaan Windows Verkenner staat, onder de Gedeelde documenten, de ingang 'Documenten van <user>' die consequent naar de oude locatie op de C-schijf blijft verwijzen.

  Waarom verwijst 'Mijn documenten' wel naar de locatie op D en 'Documenten van <user>' naar de standaardlocatie op de C?

  Hoe kan ik zorgen dat dit rechtgezet wordt? Ik heb al verder gezocht in TweakUI, maar het lukt mij niet. Ook TuneUp kan het niet veranderen.

  Toch raar. Ik schat zo in dat deze vraag wel eerder gesteld zou zijn, en heb even gezocht in het forum en vond dat de registerverwijzingen in User Shell Folders en Shell Folders (Explorer, Windows, Microsoft, Software, HKEY_CURRENT_USER, omgekeerd lezen) ermee te maken hebben. Maar daar staan de oude, foute locaties niet bij. Huh?

  Alvast bedankt.

  Marco.
 • Er zijn meer documents en settings dan alleen Mijn Documenten. Ook je Bureaublad hoort onder je settings.

  Volgens mij heb je nu wat je wilt. Je Documenten op D:, en de rest is systeemmeuk. Toch? Niet druk om maken dan.

  groetjes Edmond
 • [quote:2ed152dfc4="Edmond Varwijk"]Er zijn meer documents en settings dan alleen Mijn Documenten. Ook je Bureaublad hoort onder je settings.

  Volgens mij heb je nu wat je wilt. Je Documenten op D:, en de rest is systeemmeuk. Toch? Niet druk om maken dan.

  groetjes Edmond[/quote:2ed152dfc4]
  Toch niet helemaal. Soms wil een programma toch C:\…\Mijn documenten als standaard nemen, terwijl ik expliciet gezegd heb dat de padverwijzing D:\…\Mijn documenten moet zijn. Daarom wil ik dat alles goed verwezen staat. Ik vind het raar dat als ik op Mijn documenten klik (bovenaan in de Windows Verkenner), ik wél de juiste info te zien krijg, en als ik op 'Documenten van Marco' onderaan de Windows Verkenner klik, opeens de C-schijf geopend wordt. Waar moet ik zoeken om ook dit goed te zetten?

  Marco.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.