Vraag & Antwoord

OS Windows

niet alle programma's starten op

Anoniem
wietse2008
2 antwoorden
  • Mijn zoon heeft windows Vista en nu doet zich het volgende probleem voor: een paar programma's starten niet automatisch op tijdens het opstarten en dat zijn programma's die op het buroblad ook in het icoontje een extra plaatje hebben van een soort schild, nazoeken heeft opgeleverd dat het iets met de beveiliging temaken heeft nu heb ik de firewall al helemaal uitgezet maar dat heeft geen effect, als ik deze programma's op wil starten via het icoontje krijg ik ook een melding dat uitgever onbekend is en dan moet ik kiezen tussen toestaan en annuleren.
    Op een andere PC met Vista heb ik met de zelfde programma's totaal geen last, ze starten automatisch op en er zitten ook niet van die "schildjes"op het icoon. mijn vraag is wat kan ik er aan doen om het goed werkend te krijgen?
  • Dat heeft te maken met de UAC. Deze zou je kunnen uitzetten in het beveiligingspaneel van Windows Vista. Hier kun je lezen hoe en wat.

    Het neemt wel het 'risico' mee dat Windows niet bij alles meer je toestemming gaat vragen, en dan zou het kunnen voorkomen dat je bijvoorbeeld een belangrijke instelling wijzigt of een ingrijpend programma installeert. Maar dit zal in de praktijk heel erg meevallen.

    Mvg,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.