Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"deze computer"zoekt naar HD[sloom]

None
5 antwoorden
 • voor het eerst dat me dit overkomt.ik start pc op.klik op start dan "deze computer" krijg leeg scherm voor me met het zoek icon.naa 5 minute heeft "deze computer" c,d,e,a,f gevonde en de overige dingen die er staan.

  mijn vraag:hoe verhelp ik dit?zodat de pc gelijk DE HD's laat zien.en wardoor komt het dat "deze computer" gaat zoeken?

  tijdens het zoeken word er maar 160mb geheugen gebruikt en maar 20% van de CPU.
 • het kan zijn dat de pc naar een driver zoekt .
  dus install eens de nieuwste graks en chipset drivers
 • Kan ook zijn dat de harddisk op zijn laatste benen loopt. Testen kan nooit kwaad, uiteraard na het maken van de nodige backups.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • ik zal er mee aan de gang.dat de HD bijna zijn teid heeft ge had neem ik niet zo snel aan want vista vind ze zonder problemen.
  maar ja.ik zal kijken hoelang ie het vol houd.hopelijk tot ik alle niewe onderdele heb gekocht van mum lijstje

  (3 of 4GHz[if possible]CPU.4GB DDR3 mem,vista 64bit[boeit niet welke versie =p]en miss geforce 9 serie card en anders 8800GTx[en bij passende meoderbord natuurlijk)

  leuke samenstelling leek me.
 • Ik ken dit verschijnsel ook, maar het gebeurt bij mij niet steeds en meestal het ergst als ik juist een groot karwei heb laten uitvoeren, bijvoorbeeld het verplaatsen van enige gigs aan opgeslagen (installatie-)software tegelijk.

  Mijn verdenking gaat vooral naar de "cache" van de schijf, waarvan ik de werking onvoldoende doorzie; ik meen namelijk te hebben waargenomen dat het verschijnsel zich bij grotere schijfcache (plus grotere opslag, veel mappen) verhevigt.

  Extra oorzaken meende ik te zien als er tijdens het opentrekken van Verkenner
  - een anti-virus/malware-scan loopt, kan "op achtergrond" gepland zijn
  - en/of Java op dat moment intensief in gebruik is, bijvoorbeeld tengevolge van een openstaand chat-programma dat gebruik maakt van Java; van sommige van zulke sites/progs is de behoefte aan RAM alsmede CPU-capaciteit buitengemeen heftig.

  Nog iets anders: wordt je schijf niet af en toe erg warm? En/of je processor? Temperaturen kunnen zeer plotseling en snel oplopen, ik bouwde in mijn desktop flink extra koeling bij (ventilatoren, wel een beetje lawaaiïg maar wat moet dat moet); beide harddisks met elk 4 boutjes aan blik verankerd, verbetert ook de koeling. Gratis kijkprogs van Net:
  - Speedfan
  - PC Wizard (jaartal erachter, 2008 bestaat al)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.