Vraag & Antwoord

OS Windows

Groot probleem met laptop

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik zou mijn laptop vanavond opstarten maar er gebeurde iets vaags. Ik starte hem op en er kwam een zwart beeld met witte letters ervoor. Dat ging weer erg snel voorbij dus ik kon niet goed lezen wat er op stond, maar ik zag iets van: "Couldnt find vista".

  Dat gaat automatisch verder, en dan blijft ie 1 minuut op een achtergrond van vista staan en dan komt er een wit beeld met rode letters: "Error".

  Boven in beeld staat dan: "Can not open c:\recovery.dat."

  Mijn vraag is dus weet iemand hoe ik dit kan oplossen? ik weet zelf niets, omdat je ook niets kan typen of veranderen. Ik zet de laptop uit met de aan/uitknop.

  Dus alle help is welkom!!!

  mvg benjamin
 • Benjamin, het lijt mij dat je huidige besturingssysteem is beschadigd (vista..?) en dat de pc nu automatisch naar een recovery zoekt (en ook niet vindt)
  Als je de pc opstart staat er dan niet iets van: press …(een toets) to start recovery?? of iets in die trent?
 • Ja inderdaad ik heb vista. Ik zit nu op school dus kan niet kijken, maar er komt dan zo'n zwart scherm. (een soort van cmd scherm) Dus ik weet niet of je dan op een toets moet klikken. Maar als ik vanmiddag thuis kom ga ik meteen kijken en geef meer commence
 • Oke. ik heb geprobeerd om iets te zien. Maar het gaat allemaal automatisch en ik kan dus helemaal niets zien, laat staan iets intoetsen. Daarna komt hetzelfde wat ik hierboven heb beschreven.

  Een collega van me, die veel verstand heeft van computers, zei dat ik vista opnieuw moest installen. Dus ik pleur die cd-rom erin, begint wat te blazen ofzo en dan gebeurt er helemaal niks. Dus dat is ook geen oplossing.

  Maar wie kan mij helpen? ik heb hem erg hard nodig voor school

  groetjes
 • Probeer eerst eens in de Bios te komen. Als je hem aanzet druk dan Delete (of F8 ) . Hierdoor kom je in de Bios.

  Als je eenmaal in de Bios ben, ga dan naar First Boot Device en zet het op : CD/DVD RoM Drive. Steek vervolgens de Vista Cd erin, en kijk of hij het nu wel wil installeren.

  Ook kan ik me nog vaag iets herrineren over heel snel delete te drukken, nadat je de pc heb aangezet. Misschien dat iemand anders mijn geheugen even kan opfrissen :wink:

  MVG
 • Oke thx. ik ga het meteen proberen.

  Oke. Ik drukte op del en kwam zogezegd bij een menu. Maar ik kwam First Boot Device [u:7fa4c2c978]niet[/u:7fa4c2c978] tegen. Wel staat er:

  find /menu.1st
  find /boot/grub/menu.1st
  find /grub/menu.1st
  commandline
  reboot
  halt

  menu is het niet, en commandline en reboot, halt zijn het ook niet. Dus ik denk dat het de 2de is, maar dan krijg je dit:

  grub >

  Dus ik weet niet hoe ik nu verder moet. Want als ik cdrom typ, herkent ie dat niet als een command.

  Groetjes
 • Het is ook geen command, hij moet gewoon er tussen staan, en je moet het kunnen aanklikken.


  [img:4fa6cae37e]http://img255.imageshack.us/img255/8739/biosbl0.th.jpg[/img:4fa6cae37e]

  Hier moet je naartoe gaan: Naar Boot. Vervolgens krijg je een menuutje Waar staat: 1st boot device, 2nd boot device, 3rd boot device etc. Je Hdd staat er ook tussen als het goed is. Dan moet je als 1st boot device je CD/DVD drive selecteren.

  [img:4fa6cae37e]http://img255.imageshack.us/img255/9159/bootkn7.th.jpg[/img:4fa6cae37e]

  Dat ziet er dan als volgt uit. [b:4fa6cae37e]Let wel op dat de Hdd en de CD-Rom/DVD drive omgedraaid zijn in jouw geval…[/b:4fa6cae37e]
 • Het probeem is, dat jij een wit scherm krijgt met blauwe letters. En bij mij zijn het zwarte met witte letters. Dat is het probleem miss niet, maar ik heb ook een hele andere indeling.

  Maar ik ga hem zo wegbrengen naar een vriend van mij, die kan installeerd vista weer.

  hartelijk bedankt voor de hulp
 • [quote:d71d24ec89="benbullo"]Het probeem is, dat jij een wit scherm krijgt met blauwe letters. En bij mij zijn het zwarte met witte letters. Dat is het probleem miss niet, maar ik heb ook een hele andere indeling.
  [/quote:d71d24ec89]

  Dan zit je dus niet in de Bios. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.