Vraag & Antwoord

OS Windows

blu-ray disc word niet herkend

Anoniem
Lange Pier
7 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Mijn probleem is het volgende:

  Ik heb met mijn "oude" pc onderdelen een mediacenterpc(HTPC) gebouwd. Ook heb ik er een blu-ray/HDDVD station ingebouwd. Ik heb PowerDVD 7.3 Ultra voor het afspelen van blu-ray, daarmee starten de blu-ray's wel automatisch op, alleen schokt het beeld dan regelmatig doordat mijn cpu-verbruik oploopt tot pieken van 100% Hiervoor zijn allerlei programma's zoals purevideo, coreAVC etc. Maar het probleem is dat de blue-ray's niet worden gevonden bij "deze computer" En ik ze dus niet kan afspelen met bijvoorbeeld mediaplayer classic, en ik ze dus ook niet met allelei codecs kan afspelen, en het programma coreAVC. Wat ik al geprobeerd heb:

  -De hotfix KB918649 gedownload die ervoor hoort te zorgen dat blu-ray en HDDVD's gezien worden, en dat er een bijbehorend autoplay scherm in beeld komt.
  -Feature pack for storage gedownload(BETA), deze zorgt voor een betere afspeel mogelijkheid voor blu-ray in vista en XP

  Mijn systeem:

  GIGABYTE 8IPE100 Pro-G (mobo)
  P4 3.68Ghz HT
  2X 1GB PC3200 @ 430Mhz (dual channel)
  LG blu-ray/HDDVD speler
  XFX Geforce 7900GS 512MB (HDCP word omzeild met AnyDVD van Slysoft)
  Windows XP Prof SP3
  Samsung 32" LCD-TV

  Heeft iemand enige ervaring met blu-ray op de pc, en kan iemand mij tips, links of wat dan ook sturen? Ik ben ten einde raad!

  Groeten
 • Heb er geen ervaring mee, maare, kijk eens in apparaatbeheer bij de controller waar dit apparaat aanhangt of die wel DMA modus werkt.
  Overigens alleen voor het afspelen.

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

  Kijk eens in het register of daar lower en upper filters staan.
 • Oke,

  bedankt voor je snelle reactie. Ik zit nu bij registor editor te kijken, en heb het onderwerp voor me nou. Hoe en waar kan ik zien of er in het register lower en upper filters staan? En wat moet ik hieraan wijzigen?
 • Indien ze in het rechterdeelvenster bij die sleutel niet staan is dat de oorzaak niet.
 • Ik zie in {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
  geen upper of lowerfilters staan, dus zal dfat de oorzaak niet zijn, zoals je zegt. Enig idee wat het wel kan zijn? Normaal gesproken moet je blu-ray discs toch prima uit kunnen lezen in windows XP?
 • Heb je bij die drive geen UDF 2.50+ driver bij gekregen? lees op het net dat XP die niet heeft, alleen Vista.
 • oke, ik heb daar ook iets over gelezen, maar wist niet precies wat het inield. Ik heb wel wat software gekregen bij die drive, zal eens kijken. Zou je me een link kunnen sturen met info? Is die UDF 2.50+ driver van essentieel belang voor het kunnen openen van blu-ray via deze computer? En is deze ook niet te downloaden voor XP?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.