Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

systeemherstel haalt vakantiefotos weg???

KeesA
7 antwoorden
 • Kan het zijn dat systeemherstel mijn map met vakantiefotos heeft weggehaald??? Zie die map ineens niet meer. Heb onlangs wel herstel gedaan. Wordt hier beetje gestresst van:S.
 • Hangt er vanaf waar de map stond/staat. Als je zelf een map hebt gemaakt op C:, D:, F:, etc, dus C:\MijnVakantieFotos, dan moet ie er nog zijn. Had je 'm op je buroblad staan dan is ie weg. Mappen op de root (en verderweg) van schijven blijven met een systeemherstel onaangeroerd, het buroblad wordt gewijzigd in de staat van de door jou gekozen hersteldatum. Mappen met inhoud die op dat buroblad staan zijn dan dus weg.

  Oplossing: systeemherstel ongedaan maken, map redden en systeemherstel opnieuw uitvoeren.

  Tip 1: nooit (belangrijke) mappen met inhoud op je buroblad zetten. Zet ze elders neer en maak desgewenst een snelkoppeling op je buroblad.

  Tip 2: haha, istie weer: backups maken.

  Als de map niet op het buroblad stond mag ie normalerwijze niet gewist zijn in een systeemherstel.
 • Het stond op mn backup schijf (!).

  N:/gran canaria/
  N:/gran canaria apart/

  Beide mappen zijn verdwenen.

  Verder is ook company of heroes verpest nu… die staat ineens in company of heroes (2) (F schijf). Terwijl in map 1 slechts 29 mb is overgebleven. Ook age of empires 3 is hetzelfde mee gebeurd. Hij haalt dus weldegelijk andere files weg:s.

  Wellicht bewaard hij verwijderde files ergens?

  Ik heb al "ongedaan maken" gedaan maar helaas… die mappen zijn nog steeds niet zichtbaar.
 • Nou, dat systeemherstel er zo'n puinhoop van maakt is niet de standaard. Om te beginnen is het wel zo handig om in de instellingen van SH alleen de partitie mee te laten nemen waar je OS op staat.

  Als ook met het ongedaan maken van SH je zonnige fotos niet terugkomen rest je niets anders dan helemaal van betreffende partitie af te blijven en met recoverytools te zien wat er nog te redden valt.

  Ik heb sterk het idee dat er meer aan de hand is dan een SH-kwestie. Op z'n minst is bij jou je Windows volstrekt onbetrouwbaar geworden als SH dit soort geintjes flikt. Ik kan me ook zo voorstellen dat tijdens de hersteloperatie per ongeluk de stroom eraf gegaan is of dat er een andere verstoring is opgetreden. SH blijft in normalen doen gewoon van dit soort mappen af.

  Nogmaals: betreffende partitie afzoeken met progjes als GetDataBack, PCtools FileInspector etc.
 • Standaard staat systeem herstel ingesteld voor elke schijf in je operation systeem. Ook je externe schijven. In het verleden heb ik dit handmatig weleens teruggezet op de C schijf, dit om ruimte te besparen. Aangezien ik echter nu over 1500 GB beschik leek me dit niet nodig. Ik heb dus alles standaard laten staan. Aangezien ik C,D,E,F,G,H (1 Tb raid( en M,N,O (500 gb backup), P, Q (externe hd) heb is dat nogal een uitgezet overigens:P.

  Hiermee maakt systeem herstel bijvoorbeeld ook updates van spellen zogenaamd ongedaan. In werkelijkheid lijkt hij het spel naar een nieuwe map te kopieren en alleen de gewijzigde bestanden deels in de originele map te laten staan.

  Heb getdataback net gedraaid. Hij kon een hoop files vinden maar niet die ik zocht… Wellicht bestaat de map nog maar is hij alleen weg ofzo. Anders had getdataback de files moeten vinden toch:S. Heb geloof ik die drive ook niet meer gebruikt. Als ik het me goed herriner heb ik pas systeem herstel gedaan nadat ik bluetooth erop had gezet (die niet wilde werken) en dat was pas nadat ik een iso had uitgepakt op deze storage schijf…

  [b:5dfb724665]edit: huh ze zijn er ineens weer. Wellicht heeft die"laatste herstel ongedaan maken" toch gewerkt:S?[/b:5dfb724665]

  Ik ga systeemherstel maar uitschakelen voor alles behalve C en dan hopen dat die bluetooth dr weer af wil. Want zie hangt nu weer op com6 wat ik niet wil.
 • Nou, belangrijkste is dat de boel weer zichtbaar is. Ik kan een hele hoop vage verklaringen gaan geven voor de narigheid, zoals dat systeemherstel met zo'n enorme hoeveelheid partities allicht in de war kan raken, evenals met extern aangesloten schijven. En dan de kombinatie van RAID, single connected en extern……… Maar wellicht is het wat anders.

  Het lijkt erop dat je je externe schijf/schijven permanent aangesloten hebt. Voor backupredenen niet handig. Een externe backup is vooral van belang i.v.m. bijv. kortsluiting IN je kast. Dan kunnen interne backups ook verloren gaan omdat alle schijven zachtjes inslapen. Heb je je externe backupschijf ook aangesloten dan loop je kans die ook kwijt te raken……..
 • Ik heb inderdaad een voor het ook redelijk gecompliceerde indeling. Maar dat valt wel mee in werkelijkheid hoor:).
  Overigens kun ze zelfs AA BB etc krijgen dus aan driveletters nooit gebrek;).
  Voordeel is te merken bij defragmentatie. Dat is niet te doen als je over grootte's als 500 gb praat. Ga het dan maar eens op modified sorteren;).

  Goede tip van het niet aansluiten, ik trek de usb er wel regelmatig uit (als de pc uitstaat) omdat hij anders dehele dag aan up en downspinnen is… power echter niet.

  Backups staan echter op de interne disk. Heb ooit 1x kortsluiting gezien op 3dkaart en toen was hd nog heel:P. Verder heb ik wel overspanningsbeveiligde stopcontacten (3).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.