Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows-validatieproces

Anoniem
pdexie
17 antwoorden
 • Ondanks windows defender, NOD32 en spybot heb ik vanmorgen toch problemen gehad. Inmiddels is alles hersteld op één ding na. Ik blijf de melding krijgen van WGA: "Dit exemplaar is niet als legitiem beoordeeld omdat het Windows-validatieproces niet kan worden voltooid."

  Als ik stappen uitvoer met %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a krijg ik de melding dat windows al geactiveerd is. Kijk ik met MGADiag.exe dan wordt er aangegeven dat de vaidation status "not activated" is.

  Weet iemand hoe ik dit op kan lossen. Oh ja, het gaat om een legale versie van windows XP SP2 waar inmiddels SP3 op geinstalleerd is.
 • Doorloop hier eens de Windows Validation Assistance:
  http://www.microsoft.com/genuine/diag/default.aspx?displaylang=nl
 • Verwijder eens de bestanden WGATray.exe en Wgalogon.dll in de folder C:\Windows\System32
  Doe daarna de windows update nog eens. Nu zal hij deze bestanden opnieuw installeren.
 • Beide suggesties werken niet. Ik heb de link gevolgd, zonder resultaat en ik kan ook de bestanden niet verwijderen omdat deze in gebruik zijn.
 • [quote:ee6c3145da="Obiwan_kenobi"]ik kan ook de bestanden niet verwijderen omdat deze in gebruik zijn.[/quote:ee6c3145da]
  Opstarten in veilige modus ?
 • Ik kon het bestand Wgalogon.dll ook in veilige modus niet verwijderen. De wgatray wel. Ik krijg echter nog steeds hetzelfde probleem.
 • Ik heb inmiddels wel zo'n beetje alles geprobeerd wat mogelijk is.
  De genoemde bestanden verwijderd, alle suggesties op deze pagina uitgevoerd (http://support.microsoft.com/kb/822798), de Windows Validation Assistance, sfc /scannow

  Ik blijf echter de melding houden van: "Dit exemplaar is niet als legitiem beoordeeld omdat het Windows-validatieproces niet kan worden voltooid."

  Heeft iemand nog een idee?
 • [quote:21ef6580c8="Obiwan_kenobi"]Als ik stappen uitvoer met %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a krijg ik de melding dat windows al geactiveerd is. [/quote:21ef6580c8] En staat er iets over activeren in Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo? Als je ingelogd bent met een gebruikers account met beperkte rechten, zorg er dan voor dat je via de rechter muisknop Systeeminfo start met een account met Administrator rechten. Ook zou je de activatie status kunnen checken via applicatie XPInfo. Ook voor die applicatie is het uitvoeren met een Administrator rechten account vereist.

  Over het activeren van Windows XP zou je ook nog de site van Microsoft artikel 307890 kunnen checken. Als niets daarvan werkt, meldt dan de outputs daarvan. Overweeg eventueel een schone Windows XP installatie. Waarbij je Service Pack 3 integreert met de originele Windows XP CD.
 • Als ik bij systeemwerkset->activeren kijk krijg ik de melding dat windows al geactiveerd is. Ik kan echter het validatieproces niet voltooien
 • Maar omdat je zei dat MGADiag.exe aangaf dat de vaidation status "not activated" is, lijkt me een extra check of Windows XP al geactiveerd is niet overbodig. Dus welke info gaven Windows Systeeminfo en XPInfo? Check ook nog op de site van Microsoft deze info over Validate Windows XP.
 • Dit is de info van sysinfo

  Naam van besturingssysteem Microsoft Windows XP Professional
  Versie 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
  Fabrikant Microsoft Corporation
  Systeemnaam PINO
  Systeemfabrikant ASUSTeK Computer INC.
  Systeemmodel A7N8X
  Systeemtype Op x86 gebaseerde pc
  Processor x86 Family 6 Model 10 Stepping 0 AuthenticAMD ~1921 Mhz
  BIOS-versie/datum Phoenix Technologies, LTD ASUS A7N8X Deluxe ACPI BIOS Rev 1008, 29-3-2004
  SMBIOS-versie 2.2
  Map van Windows C:\WINDOWS
  Systeemmap C:\WINDOWS\system32
  Opstartapparaat \Device\HarddiskVolume1
  Landinstelling Nederland
  Hardware Abstraction Layer Versie = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
  Gebruikersnaam PINO\Pinobird
  Tijdzone West-Europa (zomertijd)
  Totaal fysiek geheugen 1.536,00 MB
  Beschikbaar fysiek geheugen 775,44 MB
  Totaal virtueel geheugen 2,00 GB
  Beschikbaar virtueel geheugen 1,96 GB
  Ruimte voor wisselbestand 3,60 GB
  Wisselbestand C:\pagefile.sys

  Dit zijn demeldingen van xpinfo
  [img:284837aca3]http://www.parelweb.nl/error1.jpg[/img:284837aca3]
  [img:284837aca3]http://www.parelweb.nl/error2.jpg[/img:284837aca3]
 • Dan heb je zeker een OEM versie van Windows XP Professional. Ik heb zelf een laptop met daarop een OEM versie van Windows XP Professional. Die geeft dezelfde outputs. Dan is je Windows XP installatie inderdaad al geactiveerd.

  [quote:2ea6723de4="Obiwan_kenobi"]Kijk ik met MGADiag.exe dan wordt er aangegeven dat de vaidation status "not activated" is. [/quote:2ea6723de4] Die applicatie heb ik hier zojuist ook even gedraaid op mijn laptop. Mijn Windows XP Professional is nog met Service Pack 2. Die MGADiag.exe toonde hier bij Validation status: Validation Control not installed. Als ik hier in die MGADiag.exe application klik op Resolve opent Internet Explorer 7.0 en moet ActiveX worden geïnstalleerd. Dan volgt de Windows Genuine Advantage installatie en volgt bij mij de Validatie voltooid melding.
 • De optie resolve is bij mij uitgegrijsd.
 • Bij jouw is Validation Control blijkbaar al geïnstalleerd. Dan zou je op de site van Microsoft artikel 905474 kunnen checken over de Beschrijving van de toepassing Windows Genuine Advantage Notifications.

  Overigens als je de beschikking hebt over een originele XP OEM CD, wil niet automatisch zeggen dat je Windows XP Professional installatie legitiem is. Zo een XP OEM installatie is alleen legitiem, als deze geïnstalleerd wordt in combinatie met het moederbord waarbij deze was meegeleverd. Of als dat moederbord defect raakt, wordt vervangen door een gelijkwaardig exemplaar.
 • Het is geen oem versie maar een schoolversie van Slim!
 • [quote:9c55efbb4b="Obiwan_kenobi"]maar een schoolversie van Slim[/quote:9c55efbb4b] Dan zou dat in MGADiag.exe bij Windows License Type, "Volume" staan vermeld. Maar omdat Volume-licenties upgrade versies zijn, is een onderliggende Windows versie (zoals Windows 98) vereist.

  Maar begrijp ik goed dat je dit Windows-validatieproces probleem voorheen niet had met diezelfde PC en Windows versie. Als dit probleem van de éne op de andere dag is ontstaan, zijn er wellicht systeem bestanden beschadigd. Heb je al een XP Repair install overwogen. Als dat ook niet helpt zou je de eerder voorgestelde schone Windows XP installatie kunnen doen. Of in forum onderdeel Beveiliging & Privacy een HijackThis log plaatsen. Dat wil zeggen nadat je de FAQ spyware hebt gelezen.

  Eventueel zou je over Windows Genuine Advantage telefonisch of per e-mail vragen kunnen stellen aan Microsoft Support.
 • Omdat ik er helemaal klaar mee ben heb ik besloten een totaal nieuwe installatie te gaan uitvoeren. Kan ik ook eindelijk mijn pc eens goed opschonen.

  Iedereen bedankt voor het meedenken!

  Obiwan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.