Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Vista] Standaard folders verplaatst, schijfruimte klopt nie

janjansen
10 antwoorden
 • Ik heb de standaard windows vista mappen netjes verplaatst naar een data partitie middels de locatie optie in de eigenschappen van de vista standaard folders zoals documenten, downloads, muziek etc.

  Nu heb ik alleen een vreemd verschijnsel.

  Na het verplaatsen naar mijn data schijf blijkt dat de controle op de vrije schijf ruimte gebeurt op de C: schijf (welke niet veel ruimte vrij heeft).
  Nu wil ik nieuwe bestanden naar de standaard folders copieeren en dan lukt dat niet omdat Vista mij vertelt dat er onvoldoende schijfruimte is.

  Het lijkt erop dat de beschikbare schijfruimte van de standaard folders gebasseerd is op het user niveau, welke nog steeds op de C:users staat.

  Hoe kun je dit oplossen?
 • Wat ruimte vrij houden op je c schijf? Aangezien het pagefile bestand standaard dynamisch is mag C toch niet voller dan 4 Gb vrij worden…
 • Das niet wat ik bedoel.

  C:\users\Documents
  C:\users\Pictures

  Dit zijn de originele paden. Nu kun je die standaard mappen zoals documenten, muziek en afbeeldingen, allemal verplaatsen naar een andere doel partitie. Dit heb ik gedaan naar een schijf van 642GB, dus ruim voldoende schijf ruimte.

  Als ik nu bestanden wil toevoegen aan bijv Afbeeldingen dan geeft vista te kennen dat er te weinig schijruimte is. Nu vermoed ik dat vista deschijfruimte bepaald aan de hand van de users directorie welke nog steeds op c:\users staat.

  Kan iemand dit bevestigen en hoe kan je hier mee omgaan?
 • Ik bedoelde het meer als tijdelijke oplossing…
  Voor xp heb je de powertoys waarschijnlijk voor vista ook?
 • kennelijk is dat verschuiven van die mappen dus niet gelukt…..
  je schrijft er niet bij of je in de verkenner op die andere schijf hebt gecontroleerd of die verschoven mappen daar nu echt wel staan. en da´s toch een belangrijk gegeven.
  (soms denk je er te zijn met een druk op toepassen, maar vergeet je op ok te drukken nadien, en dan verandert er (soms) helemaal niks. vandaar mijn vraag om een dubbelcheck)
 • Dubbelcheck (zelfs dridubbel).
  Wijst echt naar de juiste drive en hiermee voldoende geheugen.

  Vind het wel vreemd!
 • ik vroeg niet of het verwijst naar de juiste drive, maar:
  wat zie je als je in de verkenner die bedoelde data-partitie bekijkt.
 • staat de data ook nog op je C schijf? Dat hij dubbel is zegmaar…
 • [quote:83fc595710="derkdejong"]ik vroeg niet of het verwijst naar de juiste drive, maar:
  wat zie je als je in de verkenner die bedoelde data-partitie bekijkt.[/quote:83fc595710]

  Mijn account verwijst naar c:\Users
  als die opent dan zie de folders: Afbeeldingen, Muziek, Downloads, etc. Deze verwijzen naar mijn D: schijf

  @sdk, nee de data staat op een ander deel van de D: schijf. Deze probeer ik nu te verplaatsen naar de Afbeeldingen, Muziek,etc folders. Dan krijg ik de melding dat er onvoldoende geheugen is. Dit kan niet omdat de D: schijf 642 GB groot is waarvan nog 400Gb vrij. Dat wat ik probeer te verplaatsen is gewoon van de D: schijf naar de D: schijf. Alleen denkt vista daar schijnbaar anders over :(
 • je hebt het maar steeds over verwijzen: geef nou eens antwoord op de vraag wat je in de verkenner ziet op drive D: :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.