Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WGA (XP)

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Iemand enig idee wat de achterliggende gedachte van Microsoft is om (deze week, "tussendoor" dus!) weer een of ander stuk Genuine Advantage bij de (Auto) Updates te zetten?
  Ik heb aangegeven dat ik 'm wil (uiteraard), maar heb 'm nog niet binnen. Da's op zich niets bijzonders, maar ik vraag me in de tussentijd af waar dat ding nou weer toe dient…. Alle "legalen" hebben toch al zo'n ding!? Betreft het een verbeterde versie of zo?
 • die wga's worden nog steeds gecracked. MS wil dat er betaald wordt voor zijn product, dus vernieuwen ze die wga's steeds.

  Illegalle gebruikers vallen zo door de mand
 • Tja, en er is altijd wel weer een kraakje voor of een update voor de bestaande. :wink:
 • Jullie antwoorden bevestigen mijn vermoedens. :wink: Mijn dank!
 • Meestal noteer ik even het KB nr. Deze keer niet en dus kan ik niet expliciet aangeven om welke updat het gaat.
  Vreemd is wel dat ik (via de AutoUpdate functie, -kennisgeving ontvangen, etc.-) een melding kreeg en aangegeven heb dat ik 'm accepteer (downloaden), maar er verder niets meer van heb gezien. Fysiek staat-ie dus nog niet op het systeem omdat-ie nog niet "binnen" is en geïnstalleerd is.
  Op een andere machine (ook XP) is zelfs de melding van die update nog niet verschenen…..
  Beetje mystiek(?) Ook het feit dat-ie "tussendoor" kwam en niet met de maandelijkse updates mee komt is redelijk merkwaardig…. :roll:
  Uiteraard zal-ie binnenkort wel verschijnen, maar vreemd blijft het.

  Als jullie bijzonderheden weten omtrent deze (WGA)update, dan hoor ik 't graag!
 • En…..: deze update (nog?) bij niemand onder de XP'ers bekend…..?
  Da's nog vreemder! :roll:
 • is 26-8 al gemeld
  http://blogs.msdn.com/wga/default.aspx
 • Dank voor de link met info. Ik heb me wegens het late tijdstip niet de moeite genomen om het gehele epistel grondig te bestuderen.
  Wat duidelijk is, is dat-ie dus bewust niet met de normale updates meekomt. Ik heb aangegeven dat ik 'm accepteer (downloaden), maar heb 'm nog niet binnen. Op zich niets bijzonders; e.e.a. wordt "gespreid" verzorgd.
  Wat me niet duidelijk is:
  A) Waarom alleen voor Pro en niet voor Home?
  B) Wat doet dit WGA tooltje nou eigenlijk anders / meer dan z'n voorgangers?
 • Iemand van de XP Pro'ers onder jullie die deze update al heeft?
  Ik heb (24/09) aangegeven dat ik 'm accepteer (downloaden). Inmiddels zijn we meer dan 1 week verder, maar nog steeds niets binnen….

  Edit:
  ReportingEvents.log meldt steevast: "Windows Update Client successfully detected 1 updates". Daar blijft het bij. Wellicht komt het allemaal wel weer goed (misschien tijdens de maandelijkse update sessie), maar vreemd is 't wel!
 • Als je KB905474 bedoelt, dan staat die gewoon in installatie geschiedenis
 • Nou, of 'm dat is….: geen idee! Meestal noteer ik het nummer van wat ik aangeboden krijg. Dit keer niet….
  Er zit wel eens vaker een dag of wat vertraging tussen de acceptatie en de werkelijke download, maar het duurt nu wel erg lang!
  Ik snap er niets van waarom dat ding niet binnenkomt…..
  Als dat maar geen ellende gaat geven m.b.t. de reguliere updates, volgende week. :?

  Edit:
  In dit geval kon ik en beroep doen op de support van Microsoft. Primair de vraag waarom dit zo lang duurt en secundair de vraag of dit opgelost kan worden met een "handmatige" download ( http://support.microsoft.com/kb/905474/nl ) en installatie ZONDER dat dit de AutoUpdate functie corrupt maakt…
  Men belt terug…..

  Edit 2:
  (En hier zakte mijn broek spontaan van af!!):
  Deze WGA Update (KB905474) blijkt al aanwezig op mijn systeem. Geïnstaleerd op 27/02/2007.
  Of dit dezelfde update betreft? Geen idee! Maar het was wel een XP Pro update en anders komen ze bij Microsoft wel wat verder met mijn vraag….
 • zoals in pb vermeld degene die ik heb is dus van september 2008
 • Ik heb even een blik geworpen in WindowsUpdate.log en inderdaad betreft het de [u:9e421580e4]aanmelding[/u:9e421580e4] op 24 september 2008 van KB905474.
  Als ik die log file verder doorblader, dan kom ik maar tot 1 conclusie: Windows AU heeft "ontdekt" dat-ie reeds op het systeem aanwezig is (27 februari 2007).
  Ik denk dat Microsoft deze Update "bewust" nu-en-dan loslaat op systemen…. :roll:
 • Voer voor computer psychologen:

  Die WGA tool ([b:b2f3af0b52]KB905474[/b:b2f3af0b52]) weigerde halsstarrig om gedownload te worden middels AU. Zie eerdere verslaggeving. Steeds terugkerende tekstregel in WindowsUpdate.log m.b.t. deze update:
  [i:b2f3af0b52]"Update is not allowed to download due to regulation".
  "Regultion {…..} Update ….. code ….. is "PerUpdate" regulated and can NOT downoald. Sequence 7292 vs AcceptRate 0"[/i:b2f3af0b52]

  Wie het weet mag 't zeggen!

  Na het resetten van de update bibliotheek meldde-ie zich vrolijk opnieuw. Opnieuw geaccepteerd en opnieuw geen download. :evil:
  De enig overgebleven methode toegepast: Deze WGA tool handmatig / separaat gedownload vanaf een of andere Microsoft pagina en geïnstalleerd (terwijl-ie dus al aanwezig was op het systeem).

  Dit resulteerde in het feit dat AU 'm nu blijkbaar herkend heeft en er nu maar vanaf ziet om 'm nog op te willen halen:
  [i:b2f3af0b52]"Download callback received for ….. Call not in AU's list. Ignore the call result."[/i:b2f3af0b52]

  Ik hoop dat ik gewonnen heb…… :?

  Edit:
  Zelfs de support bij Microsoft kon hier niets mee. Blijkbaar zijn er dus bepaalde logboekkreten die uitsluitend begrijpelijk zijn voor de maker(s) van de software…..
 • KB892130 WGA, geinstalleerd op 26/10/2008

  Systeem XP pro, SP3
 • En dit hoort erbij

  http://support.microsoft.com/?kbid=892130
 • Sorry 26/10/2007
 • http://tweakers.net/nieuws/56356/chinese-advocaat-klaagt-microsoft-aan-wegens-installeren-van-wga.html

  :D

  Met muBlinder nergens last van. :wink:
 • Tja, ook dit is een aardige…..: :lol:
  http://www.nu.nl/news/1801655/50/Chinese_computergebruikers_woest_om_beveiliging.html

  Maar met mijn ervaringen heeft het helaas niets van doen. Ik heb een superlegale Win versie. Voor alle duidelijkheid: die tool (KB905474) stond al op het systeem. Waarom meldt dat kreng zich dan 1,5 jaar later nog weer om vervolgens mijn systeem (lees: AU) overhoop te gooien….?? :evil:
  Zelfs bij Microsoft was er niemand te vinden die daar wat logische verklaringen bij kon verzinnen!
 • Ter lering voor anderen: deze muis heeft nog een aardige staart gekregen….

  Die WGA update heb ik "handmatig" kunnen downloaden en installeren, maar daarna bleef het een geploeter met opvolgende (essentiële) updates.
  De laatste updates (deze week was patch dag/week) meldden zich keurig aan, maar na een acceptie bleef het weer ijzig stil… :(
  Een blik in WindowsUpdate.log gaf weer dat ene zinnetje weer: [i:f9b3a7a14c]"Update is not allowed to download due to regulation".[/i:f9b3a7a14c]
  Het enige wat ik kon vinden bij Microsoft hieromtrent: http://support.microsoft.com/kb/910340
  Althans, dat lijkt er nog het meest op. Allerhande fix'en van WindowsUpdate brachten ook niet veel resultaat. Sterker nog: de WindowsUpdate webpagina had alleen maar SP3 in de aanbieding, terwijl er ook nog andere updates waren…. :roll:

  Ik heb toen het enige overgeblevene toegepast: download en install. van SP3. Na deze actie vond de webversie van WindowsUpdate plotseling 18 updates……! :o

  Dus….: misschien lost SP3 wel sommige onduidelijke problemen op. Dus: op naar de volgende patchday en hopen de de WindowsUpdate functie dan wel weer normaal functioneert…. :?

  Het hele geval ligt overigens nog bij de support afd. van Microsoft op tafel, maar daar hoor ik ook niet zoveel meer van….. :x

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.