Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista wil niet booten en zegt geen systeemherstelpunten?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een acer aspire 5720 laptop. met vista basic.
  ik had gisteren paragon partition manager geinstalleerd omdat ik een partitie wou vergroten. (en een andere verkleinen dus). om de partities te bewerken moest hij opnieuw opgestart worden.
  toen kwamen de problemen, want nu wil hij niet meer booten naar vista. ik heb eergisteren een systeemherstelpunt gemaakt, en als ik nu een recovery disk erin doe en klik op systeemherstel zegt hij dat er geen systeemherstelpunten gevonden zijn op de installatieschijf:(.

  Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Alvast bedankt.
 • Het werken aan herpartitionering is niet zonder risikos. Zelfs niet met een betrouwbaar programma als Paragon. Als er 'geen systeemherstelpunten' zijn en de boel start niet door kun je eerst met de Vista DVD opstarten en kijken of de DVD de Vista installatie vindt. Is dat zo dan heb je kans dat de DVD meldt dat 'er opstartproblemen zijn'. Laat die repareren.

  Hiervoor heb je een originele installatie DVD nodig, een recoveryschijf zal het werk niet doen.

  Werkt dit ook niet dan rest je niets dan via de Acermethode je systeem terug te zetten naar de koopstaat.
 • Het probleem is ook dat ik geen vista DVD heb omdat vista voorgeinstalleerd was.
  bij de recoveryschijf kon ik ook opstartproblemen verhelpen selecteren maar dat heeft niet geholpen..
 • En heb je de Geavanceerde opstartopties van Windows Vista al geprobeerd?
 • Tja, die geavanceerde opstartopties behelzen niets meer dan de F8-veilige modus. Het enige dat je dan zou kunnen bereiken is dat er wél een systeemherstelpunt wordt gevonden. Daar is bijzonder weinig kans op, maar het proberen waard natuurlijk.

  Echter, als er bij een herpartitioneringsoperatie iets mis gaat heb je meestal niets aan wat voor herstel dan ook. In voorkomende gevallen kun je met een opstart/herstelschijf van het programma waarmee je de partitionering hebt aangepakt de mislukte operatie terugdraaien. Maar dat biedt ook niet altijd soelaas.

  Helaas is het vaak zo dat waar de herpartitionering onderweg misgaat het definitief mis is. Er wordt niet voor niets geadviseerd voorafgaande aan zo'n ingrijpende herinrichting van de schijf een kopie te maken van onmisbare data.
 • ik ga de geavanceerde startopties proberen, bedankt voor de reacties
 • Maar het is toch nog niet zeker of bij de TS applicatie Paragon het opstartprobleem heeft veroorzaakt. TS zei
  [quote:10c65561c0="alwaysedo"] (..) om de partities te bewerken moest hij opnieuw opgestart worden. Toen kwamen de problemen, want nu wil hij niet meer booten naar vista.[/quote:10c65561c0] Als ik dit goed heb begrepen, bedoelt de TS dat applicatie Paragon Manager nog niet was begonnen met het aanpassen van de partities.

  Maar als Paragon Manager na het aanpassen van de partities aangeeft dat dit voltooid is zonder foutmeldingen, dan zouden er geen gegevens verloren behoren te zijn. Er van uitgaande dat de TS Paragon Manager 8.5 of hoger heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.