Vraag & Antwoord

OS Windows

Eigenschap alleen lezen veranderen lukt niet

5 antwoorden
  • Hallo, voor mijn vliegsimulatie - Il2-1946 - gebruik ik een ander programmaatje - Il2 Mat Manager - om de kentekens op de vliegtuigen aan te passen. Op de een of andere wijze zijn de eigenschappen van twee mappen veranderd in 'Read only' en nu werkt Mat Manager niet meer want er kunnen geen bestanden worden weggeschreven. Ik heb het geprobeerd via de verkenner, met een programmaatje dat 'Take Ownership' heet en via de commando regel. Maar de eigenschappen blijven zoals ze zijn. Weet iemand nog een andere manier?
  • Mogelijk werkt het met een 'omwegje': kopier de twee mappen naar een andere plaats en kijk of je ze daar wel kan wijzigen. Indien het lukt, hernoem je oude mappen dan (zodat je eventueel nog terugkan - mogelijk lukt het hernoemen niet, dan kan je dit in Veilige Modus ook nog eens proberen) en plaats de 'nieuwe' mappen in de directory waar de oude in stonden. Soms lukt deze manier van doen. Indien het lukt, kan je na een tijdje de oude (hernoemde) mappen gewoon wissen
  • Hallo Passer, bedankt voor je antwoord. Helaas werkt ook dit niet. Ik heb de mappen van de ene harde schijf naar de andere gekopiëeerd, maar ook daar kan ik ze niet aanpassen. Het schijnt een 'rechtenkwestie' te zijn. Met 'Take Ownership' zie je een aantal files die veranderd worden door het scherm flitsen, maar na afloop is er niets veranderd.
  • Welk OS? En alleen lezen uitvinken in de eigenschappen ervan? Staat dat progje niet in gebruik in taakbeheer, dan kun je er ook niets aan veranderen. Anders eigenaar worden. http://www.sjoerd-visser.demon.nl/xphome/xpsimple.html http://www.vistainfo.nl/vista_workshops/vista_workshops/word_zelf_de_baas_over_windows_vista.html http://ccollomb.free.fr/unlocker/
  • Hallo Pier, ook jij bedankt voor je antwoord. OS = XP Home Sp3, had ik er natuurlijk bij moeten zetten. Ik ga eerst die Nederlandstalige site maar eens bestuderen, daar moet iets bij zijn lijkt me.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.