Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie is Healthy maar Unknown..??

Anoniem
Lange Pier
4 antwoorden
 • Hallo,

  Nadat ik een programma op mijn Windows XP computer had geïnstalleerd om Linux bestanden op mijn externe harde schijf te kunnen bekijken, bleek daarna een van de -oorspronkelijk NTFS- partities op diezelfde harde schijf "verdwenen" te zijn. In Disk Management is ie wel nog zichtbaar, maar is daar Healthy (Unknown Partition) en heeft geen driveletter mee (was G). Hierop heb ik een recovery tool geprobeerd, die deze drive aanduidt als Hidden NTFS/ HPFS, maar dat hielp niet om de zaak terug te zetten naar gewoon NTFS. Kortom, slecht nieuws…
  Op deze oorspronkelijke G-partitie heb/had ik een paar videobestanden staan, waarvan ik vrees dat ik ze kwijt ben, maar misschien weet iemand een hulpmiddel om deze partitie weer naar gewoon NTFS te krijgen en zo mogelijk te oorspronkelijke bestanden te redden..?
  Het blijft een raadsel waarop die Linux Reader de zaak in die specifieke partitie "veruinieerde"…
  bvd
 • Om gegevens te recorveren na het partitioneren, is http://downloads.vnunet.nl/download/hard+disk+cd+rom+dvd/active+partition+recovery/_32867.html (= http://www.partition-recovery.com/)

  en http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html

  goed, naar ik las.

  Mogelijk helpt een van de twee ook jou?
 • Meestal kun je het type partitie weer terugzetten, voor een NTFS is dat 07 en dat kun je doen met inderdaad TestDisk, PTEDIT32 is dan makkelijker.

  ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/tools/pq/utilities/PTEDIT32.zip
 • Hallo,

  Ik wil PTEDIT32 starten maar krijg bij het uitvoeren al direct de melding:
  "Error #5 Starting the PowerQuest Engine"…
  Enig idee?
  bvd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.