Vraag & Antwoord

OS Windows

harde schijf formateren

5 antwoorden
  • Hallo, Ik heb mijn windows pas opnieuw geinstaleerd op de D-schijf, maar mijn oude stond op de C-schijf. Nu heb ik dus 2 windowsversies, terwijl ik er maar 1 nodig heb. Nu wil ik dus de C-schijf formateren, maar dit lukt niet als ik met de rechter muis op de schijf click en formateren doe :? Hoe kan ik er nu voor zorgen dat deze schijf helemaal leeg gaat? Met vriendelijke groet, Jaap
  • Dat kan ook niet, de opstartbestanden staan immers op de bootschijf en eerste partitie, de C: dus. Waarom installeer je windows niet opnieuw, kun je bij de installatie de C: formateren, niet de partitie verwijderen.
  • Is inderdaad een goede raad, want een windows op je D zal je later toch maar problemen geven. Opnieuw installeren (opletten dat je ditmaal op je C gaat installeren - daarmee overschrijf jij je oude C, dus zorg dat je belangrijke bestanden op je C veilig gaat zetten op een andere schijf/partitie-) en dan vanuit de c-windows gewoon je D-partitie opnieuw wissen of (snel)formateren. Wellicht zit je nadien nog met een bootkeuze bij het opstarten, maar die is nadien weg te werken.
  • oke bedankt voor de tip. Maar waarom is het dan beter om hem op C te zetten? en kan ik de windows van de D-schijf wel verwijderen? groetjes jaap
  • Het is niet beter maar handiger, lees je eigen startpost eens. :wink: Vanuit XP op de C: kun je de zogenaamde D: partitie formateren in schijfbeheer, wel de C: formateren bij installeren en niet de partitie verwijderen, anders staat hij weer op de eerstvolgens vrije na alle gebruikte en weer niet op een C:, wel op de eerste partitie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.