Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

slaapstand of afsluiten ?

Anoniem
fatman
11 antwoorden
 • In Computer Totaal stond j.l. een stuk over het inschakelen van de slaapstand, vanuit de slaapstand zou het opstarten sneller gaan.
  Dit uiteraard uitgeprobeerd met de stopwatch erbij resultaat koude opstart 120 sec, vanuit slaapstand 116 sec, dus de zg tijdwinst is te verwaarlozen.
  Daarbij komt dat het overgaan in de slaapstand 10 sec langer duurt als het volledig afsluiten.
  vraag doe ik iets fout ?
 • Kijk eens hoe je bios ingesteld staat (power management/optios). Als je suspend to ram doet, moet afsluiten en opstarten in een seconde of 10, 20 kunnen. Gebruik je hibernate met suspend to disk, dan is er geen snelheidswinst, zoals je zelf al ondervonden hebt.
 • [quote:87222d6f99="gerben"]Kijk eens hoe je bios ingesteld staat (power management/optios). Als je suspend to ram doet, moet afsluiten en opstarten in een seconde of 10, 20 kunnen. Gebruik je hibernate met suspend to disk, dan is er geen snelheidswinst, zoals je zelf al ondervonden hebt.[/quote:87222d6f99]

  Er staat alleen 'Suspend Time Out' dit is instelbaar 1 tm 60 min of DISABLE en 'Power Button function' met DISABLE of SUSPEND
  Maar niets met RAM
  als je antwoord kan ik het vanavond helaas niet uit proberen. Bedankt voor het snelle antwoord, gr. Frits
 • Zie je ook geen STR/S3 staan?

  http://gsmblog.com/post/Difference-between-S1-(POS)-and-S3-(STR)-standby-mode-in-BIOS.aspx
 • Wellicht is het beter even aan te geven om welk merk/type moederbord het gaat.

  Want bijvoorbeeld bij mijn Asus P5B moederbord uit mijn onderschrift, staat In het BIOS volgens de manual per default bij Power al op "Suspend Mode [Auto]" Daarentegen bij een ouder moederbord uit 2000/2001 een Asus A7V266-E zie ik dat optie "Suspend-to-RAM Capability" per default op [Disabled] staat.
 • [quote:5d7e947be9="gerben"]Zie je ook geen STR/S3 staan?

  http://gsmblog.com/post/Difference-between-S1-(POS)-and-S3-(STR)-standby-mode-in-BIOS.aspx[/quote:5d7e947be9]

  Er staat 'ACPI Function [Enabled]
  'ACPI Stanby State [S1/PO] of [S3/STR]

  het is een K9AGM2 MSI moederbord
  helaas de link werkt niet 'The page cannot be found'
  gr. Frits
 • Link even kopiëren en plakken (hele regel).

  Staat die ACPI Stanby State nu op S3/STR?
 • [quote:b094b1ac2a="gerben"]Link even kopiëren en plakken (hele regel).

  Staat die ACPI Stanby State nu op S3/STR?[/quote:b094b1ac2a]

  Inmiddels wel, maar dit haalt niets uit.
 • [quote:befdcbe727="fatman"][quote:befdcbe727="gerben"]Link even kopiëren en plakken (hele regel).

  De ACPI Stanby State nu op S3/STR?[/quote:befdcbe727]

  Inmiddels wel, maar dit haalt niets uit.[/quote:befdcbe727]
  ALs ik het goed begrijp is STD Suspend To Disk en geeft geen snelheids winst, maar STR Suspend To Ram we maar het wil niet lukken, iets doe ik verkeerd maar wat ? In de Manual staat bij Power Manegemant vrolijk vermeld Gebruik dit menu om stroom te besparen verder niets, maar wat is Suspend Time Out dit is in stelbaar met DISABLE en verder van 1 min t/m 60 min.
 • Suspend to ram werkt niet altijd goed. Kan ook aan andere onderdelen liggen. Je kunt niet noodzakelijke onderdelen er eens uit halen, en kijken wat dat oplevert. Suspend to disk (hibernate) is vrij traag, ik zet dat zelf altijd meteen uit. Scheelt ook weer een paar gigabyte aan vrije schijfruimte.
 • [quote:fccccc722e="fatman"]K9AGM2 MSI moederbord [/quote:fccccc722e] Ik heb de manual er even van gedownload. Zo te zien komt dat moederbord net zoals mijn Asus P5B uit het jaar 2006. Dan zou suspend "out of the box" behoren te werken.

  Op bladzijde 3-16 van de K9AGM2 manual zie ik
  [quote:fccccc722e]
  Power Button Function
  This feature sets the function of the power button. Settings are:
  [Power On/ Off] The power button functions as normal power off button.

  [Suspend] W hen you press the power button, the computer enters the
  suspend/sleep mode, but if the button is pressed for more
  than four seconds, the computer is turned off.
  [/quote:fccccc722e]
  Dat kort indrukken van de power knop de PC naar de suspend mode behoort te brengen. Echter een optie om suspend aan of uit te zetten heb ik ook niet kunnen vinden.

  [quote:fccccc722e="fatman"]maar wat is Suspend Time Out dit is in stelbaar met DISABLE en verder van 1 min t/m 60 min.[/quote:fccccc722e] Zo te zien staat daarover in de manual alleen dit
  [quote:fccccc722e]
  Suspend Time Out (M inute)
  If system activity is not detected for the length of time specified in this field, all devices except CPU will be shut off. [/quote:fccccc722e]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.