Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vista schijf kwijtgeraakt bij samenvoegen

None
13 antwoorden
 • ik heb in windows vista schijf c en d samengevoegd van beide 51gb, met windows schijfbeheer.nou kijk ik in windows explorer en heeft de schijf nog steeds 51gb, en er kunnen ook niet meer bestanden op.als ik in windows schijfbeheer kijk zie ik bij de volumes boven dat schijf c 51gb heeft en daaronder in de balkjes van de schijven heeft hij 102gb.ik zou graag alle geheugen willen gebruiken, het maakt mij niet meer uit of ik 2 of 1 schijf hebt.als ik bij c klik op volume verkleinen kan er maar 600mb af, terwijl er 50gb van 102 wordt gebruikt.ik heb al windows schijfcontrole/opruiming geprobeert.er stonden geen gegevens/data op de verloren schijf D.alvast bedankt.
  http://img60.imageshack.us/img60/7195/naamloossl0.jpg
 • Nou, duidelijk is het niet allemaal.

  Wel na de handeling gereboot?


  Plaatje mag wel kleiner, overigens, de layout is nu verneu…
 • [quote:bdd87d056c="Lange Pier"]Nou, duidelijk is het niet allemaal.Je kunt in Vista geen schijven samenvoegen wel een partitie wissen en de vrije schijfruimte bij een andere partitie voegen, dient wel die vrije ruimte naast de partitie die vergroot moet worden te zitten, ook dient de extended partitie gewist te worden als alleen het logische station is verwijderd, indien van toepassing.[/quote:bdd87d056c]ik heb dus D verwijderd en daarna C groter gemaakt,  nou kan ik C echter niet meer kleiner maken en de nieuwe ruimte ook niet gebruiken.als ik start - computer klik staat er dat shijf c 51gb grppt is.maar zie het plaatje aan de onderkant staat 102gb boven staat 51gb??

  de handeling is al een maand geleden
 • Antwoord al aangepast na het plaatje gepost is.
 • [quote:b8df0aa706="Lange Pier"]Antwoord al aangepast na het plaatje gepost is.[/quote:b8df0aa706]

  plaatje al aangepast na het antwoord gepost is
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

  Verwijder eens alles aan de rechterzijde in het deelvenster van het register als je via zoeken regedit hebt gestart en reboot daarna.
 • [quote:df0e9fe025="Lange Pier"]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

  Verwijder eens alles aan de rechterzijde in het deelvenster van het register als je via zoeken regedit hebt gestart en reboot daarna.[/quote:df0e9fe025]

  zijn mijn gegevens die nu op schijf C staan wel veilig?
 • na een backup wel… 8)
 • Zou ik die optie anders hebben geoppert? :?

  Daar staat alleen de vertaling van de partities uit het dos tijdperk naar de enhanced methode.
 • [quote:09ae5cb9f8="Lange Pier"]Zou ik die optie anders hebben geoppert? :?

  Daar staat alleen de vertaling van de partities uit het dos tijdperk naar de enhanced methode.[/quote:09ae5cb9f8]

  ik wou het gewoon even zeker weten, bedankt ik probeer het vanavond even uit.
 • [quote:049bc578ad="Lange Pier"]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

  Verwijder eens alles aan de rechterzijde in het deelvenster van het register als je via zoeken regedit hebt gestart en reboot daarna.[/quote:049bc578ad]

  ik heb het geprobeert, helaas heb ik nog steeds niet de 51gb terug
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Kijk eens met TestDisk wat die aangeeft bij de Vista partitie en boot.

  No log, schijf kiezen, proceed, Intel, advanced, juiste partitie kiezen, boot en kijk of de bootsectors indentical zijn.
 • [quote:f50abf927c="Lange Pier"]http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Kijk eens met TestDisk wat die aangeeft bij de Vista partitie en boot.

  No log, schijf kiezen, proceed, Intel, advanced, juiste partitie kiezen, boot en kijk of de bootsectors indentical zijn.[/quote:f50abf927c]

  heel erg bedankt, het werkt nu.

  ik heb dit gedaan, en meteen ook wat controles van het programma, daarna heb ik een tijdelijke schijf d (600mb) weer bij c gevoegd en ineens heeft c 102gb.
  :o
  fryslan boppe :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.