Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

weergave mappen usb-stick

Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Ik maak veel gebruik van mijn usb-stick. Nu heb ik de weergave van mappen en bestanden graag op 'lijst' staan (Beeld > Lijst) en dat is geen probleem op de computer die ik gebruik voor mijn werk. Maar thuis staat de weergave van mappen altijd weer op Beeld > Tegels. Zelf als ik een map op de stick open en daarna terug ga naar de bovenliggende map die ik eerder op lijst had gezet.
  Ik ben de instellingen van XP al eens nagelopen, maar kan tussen de computer die het wel goed doet en de andere geen verschil vinden.
 • [quote:d11d837160="gwbosma"]Ik maak veel gebruik van mijn usb-stick. Nu heb ik de weergave van mappen en bestanden graag op 'lijst' staan (Beeld > Lijst) en dat is geen probleem op de computer die ik gebruik voor mijn werk. Maar thuis staat de weergave van mappen altijd weer op Beeld > Tegels. Zelf als ik een map op de stick open en daarna terug ga naar de bovenliggende map die ik eerder op lijst had gezet.
  Ik ben de instellingen van XP al eens nagelopen, maar kan tussen de computer die het wel goed doet en de andere geen verschil vinden.[/quote:d11d837160]
  Beste Willem,

  Welkom op het Computer!Totaal forum en doe de groeten aan je collega's bij de redactie van Chip. Die zijn bij deze ook uitgenodigd om prangende vragen te stellen waar ze niet uitkomen. We helpen graag. 8)
 • Zal ik doen. Maar in de gevallen dat ik hier reageer of een vraag plaats, is dat op persoonlijke titel.

  Enig idee hoe ik de mapweergave van de usb-stick kan instellen?
 • Volgens mij zou je eerst naar de root van de betreffende USB-stick moeten gaan en vervolgens via mapoties de gewenste instelling kiezen. Maar vergeet vooral niet om aan te vinken -in mapoties- dat die instelling ook geldt voor alle onderliggende mappen; vanaf de root dus.
  Maar mogelijk had je dat al geprobeerd.
 • IN de Verkenner is een optie:

  Vista: Organiseren / Map en zoekopties / Weergave / De weergave-instellingen voor elke map opslaan.

  XP: Extra / Maptopties / Weergave / Geavanceerde instellingen / De weergave instellingen voor elke map opslaan.

  Ik kan niet precies voorspellen hoe het samenwerkt over 2 computers en 1 stick. Maar wat je kunt doen is hiermee wat experimenteren.

  Pas ik mijn 25 jaar Microsoft logica toe dan zou ik op BEIDE pc's deze optie aanzetten. En op beide (!) met de USB-stick aangekoppeld en de instelling voor de weergave, voordat je deze instelling activeert, op DETAILS.

  Staat het al zo, zou ik om WIndows te triggeren juist beide keren de stick verbinden met de pc, de weergave op de stick anders zetten en de optie uit en inschakelen. Beetje mee spelen dus om het resultaat te forceren.

  mvrgroet Edmond
 • Experimenteren is het goede woord. Ik heb het eindelijk voor elkaar op mijn computer thuis, is het op de andere weer anders ineens. Ik heb het nog niet geprobeerd om het op de andere computer weer goed te krijgen. Ik vermoed dat het op de computer thuis ook weer verkeerd is als ik opnieuw wijzigingen doorvoer. Zo blijf je bezig…Maar goed, waar ik het meest achter zit werkt het nu.
 • Ik bedacht me vannacht, ja zo ver gaat dat hier, dat je het ook nog kunt omdraaien.

  Dus zet op de ene pc de weergave van de Verkenner op Details. Met de USB stick aangesloten. En zet dan die optie om de weergave voor alle mappen apart in te stellen, UIT. Dan zou DETAILS de standaard moeten zijn voor de Verkenner voortaan.

  Doe dan op de tweede pc hetzelfde.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.