Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows is lichtelijk doorgedraaid, geen virus te vinden

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Vanochtend begroette mijn Windows XP PC me met een vreemde verrassing. Het systeem heeft de neiging constant te klikken op knoppen in actieve vensters (zoals: 'Are you sure you want to delete this file?'. Hij drukt automatisch op 'Cancel'). Ook scrollt hij automatisch naar beneden in Firefox en als ik een rechtsklik menu open wordt er als een gek geklikt. Je hoort dan het Windows 'ding'-geluid contant. Als ik iets probeer te typen worden er constant spaties tussendoor gezet. Zo startte het systeem ineens een 'Scandisk' op terwijl ik in de properties van de C: schijf zat. Erg irritant, en ik durf niet zomaar allerlei zaken te openen, omdat de knoppen razendsnel worden ingedrukt.

  Ik heb eerst zowel mijn muis als mijn toetsenboord uitgeplugd, maar dat loste niets op. Daarnaast heb ik een system restore gedaan zonder resultaat. Uiteraard een uitvoerige Spyware scan (Windows Defender) en virusscan (Avast, zowel in Windows als een Boot scan) uitgevoerd. Geen resultaat.

  Het enige wat ik me kan bedenken is dat ik gisteravond een installatie voor Windows Service Pack 3 heb geannuleerd, waarna de PC tijdens het afsluiten bleef hangen en ik hem dus 'hard' heb uitgezet. Vandaag heb ik inmiddels SP3 geinstalleerd.

  Als ik het systeem boot krijg ik de melding dat ik moet kiezen voor een 'hardware configuration'. Ik kan er dan maar een kiezen. In Safe Mode doet mijn pc hetzelfde als in de normal mode.

  Op Google kan ik eigenlijk niets vinden en ik weet het even niet meer. Er valt nu niet te werken met het systeem. Ik zou Windows opnieuw kunnen installeren, maar ik ben bang dat het iets hardwarematigs is waardoor het probleem kan blijven.

  Heeft iemand ervaring met het bovenstaande of wellicht een aantal tips voor dingen die ik kan proberen om uit te vinden wat de oorzaak is? Ik hoop dat iemand me kan helpen om Windows te laten zien we er de baas is. ;)
 • systeemherstel naar nog eerdere datum mogelijk?
  als dit ook onder veilige modus optreedt ga je denken aan een (merkwaardig) hardwareprobleem. al geprobeerd met muis en tobo van de buurman?
 • Bedankt voor je snelle reactie! Het probleem is verholpen. Ik vind het altijd weer mooi om te zien dat (schijnbaar) grote problemen meestal veroorzaakt worden door iets onbenulligs.

  Ik kreeg ineens een ingeving: Er zit nog een Logitech zender aan mijn USB aangesloten. Ik heb mijn draadloze muis en toetsenbord vervangen omdat ik gek werd van het opladen, zit nu weer lekker aan draad.

  Mijn toetsenbord had nooit ver bereik, dus ik heb hem in de kast gelegd een paar meter verderop in de veronderstelling dat hij niet meer zou werken (is al weken geleden). Gisteravond heb ik dus een fleecekleed opgevouwen en boven dat toetsenbord gepropt. Blijkbaar drukte dat kleed op allerlei toetsen.

  Het is dus opgelost! :D

  Fijne avond!
 • dat mag je dan met recht een ´merkwaardig hardwareprobleem´ noemen…. :lol:
 • Nou, dan zaten er in elk geval nog batterijen in die tobo;
  En die waren kennelijk nog niet leeg :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.