Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herinstallatie met behoud van programma's

Edouard
9 antwoorden
 • Beste forum leden,

  een lange tijd geleden had ik ergens iets gelezen over een herinstallatie met behoud van de geïnstalleerde programma's.
  Hierbij moest je de windows CD in je pc stoppen en via Start -> Uitvoeren iets van de cd starten.

  Heeft iemand enig idee welke opdracht ik hiervoor moet uitvoeren? Daarnaast weet iemand of die goed werkt?

  Alvast bedankt!

  Mvg,

  Roy
 • Dat is niet goed mogelijk, misschien dat er een paar programma's zijn maar de kans op een goede overzetting is klein. Windows zit nu eenmaal zo in elkaar dat software zich nest in diverse lagen van je systeem.

  De enige manier is om van de programma's de installatie schijven of bestanden te bewaren.
 • Een HERINSALLATIE of een HERSTELINSALLATIE, bij de laatste wordt alles overgenomen en worden alleen de systeembestanden overschreven.

  Nadeel, als er een fout in het register zit, gaat die ook mee.
 • Ik deed/doe dat regelmatig met Windows zowel als met Linux en totnogtoe ging dat altijd zonder fouten, hoewel ik van anderen soms alarmerende berichten vernam:

  - Laat Internet-verbinding aangesloten
  - CD er in (of, Windows: op een copie-op-schijf van de CD, "setup" aanklikken; schijf-schijf installeert 2 à 3x zo snel als van CD, grappig, de vermelde "geschatte tijd te gaan" verkort zich steeds tijdens installatie, kijk maar op een klok om aan het einde van de rit de waarheid te weten)
  - kies "nu installeren" met op volgende blad optie "upgrade
  eparatie-install" (verschillende naamgevingen in XP-versies voor dezelfde procedure)
  - TOESTEMMEN als gevraagd wordt voor dynamische update nieuwere bestanden van Net op te halen

  Registerfouten: ik gebruik regelmatig, vooral vlak vóór en direct nà zulke update, het oertijd-progje dat niet meer door MS zelf geleverd wordt maar nog wel door amateurs aan elkaar doorgegeven, "Regclean41" (mail me maar als je het hebben wilt); dat dingetje scant en corrigeert het register, maakt vervolgens een terugzet-documentje aan dat ik altijd zonder verder bekijken weggooi want had nog nooit ongelijk. Ik laat het beestje tegenwoordig onder XP altijd 3x lopen want vindt meestal in de 2e ronde een paar extra kleinigheden.

  NB: misschien lukt het bij mij beter dan bij sommige anderen, omdat ik altijd, ook reeds in W95 en W98, ALLE installatie-CDs naar een softwareschijf of -partitie gecopiëerd heb en vandaaruit ge(her)installeerd; behalve dat dat zo lekker snel werkt, onthoudt Windows dan de vindplaats en bedient zich daaruit bij voorkomende gelegenheden, zonder nog naar een CD te vragen.
 • De hersteloptie die Willem beschrijft gebruik ik zelf al jaren vanaf Win 95 tot Win XP, met dit verschil, dat ik voor én na een regclean uitvoer. 8)
 • [quote:11adebbe40="Eddy X"]De hersteloptie die Willem beschrijft gebruik ik zelf al jaren vanaf Win 95 tot Win XP, met dit verschil, dat ik voor én na een regclean uitvoer. 8)[/quote:11adebbe40]Zoek het verschil…???
  :?
 • ? 41? :lol:
 • [quote:e6d45ddaa3="willem1940"][quote:e6d45ddaa3="Eddy X"]De hersteloptie die Willem beschrijft gebruik ik zelf al jaren vanaf Win 95 tot Win XP, met dit verschil, dat ik voor én na een regclean uitvoer. 8)[/quote:e6d45ddaa3]Zoek het verschil…???
  :?[/quote:e6d45ddaa3]
  :oops: Selectief gelezen :wink:
 • Nog twee bedenkingen:

  a. Je hebt windows geïnstalleerd met service pack 2 (= eerste versie)

  Later heb je dan servicepack 3 geïnstalleerd, en voila je hebt nu al een nieuwere versie op je pc staan.

  Als je dan gaat herstellen met je instalatie-cd dan staat er dus alleen maar SP2 op, maar NIET je SP3.
  Bij de installatie krijg je dan een 'foutmelding' van: ja maar, je wil een oudere versie over een nieuwere zetten !

  Hoe kan je dit voorkomen?
  De oplossing is om sevice pack 2 te verwijderen via de Software.
  Dan laat jij je pc herstellen (installeren) (zoals hierboven beschreven) en dan opnieuw updates te gaan halen. (Dank aan Lucia)

  b. Je moet toch wowieso nadien de updates gaan binnenhalen, want die moeten dan wèl opnieuw geïnstaleerd worden.
  (Dank aan Lucia)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.