Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows (Auto)Updates, installatie

Anoniem
lion
12 antwoorden
 • Ongeacht de instelling van AU, zie ik op de systemen waarvan ik het onderhoud "in beheer heb", een doodenkele keer wel eens dat updates pas worden geïnstalleerd bij een shut-down.
  Het pop-up venster dat verschijnt (na "Start, Computer uitschakelen…";) geeft dit dan aan.
  Ik loop me al een tijdje af te vragen onder welke condities dit gebeurt, omdat het "normaal gangbare" is dat er tijdens de lopende Windows sessie wordt geïnstalleerd.
  Weet iemand hier iets meer over te vertellen?
 • Zou jij het fijn vinden dat de pc vanzelf…. herstart na een update terwijl jij met een document bezig is dat bijvoorbeeld nog net ….. niet opgeslagen was…… :oops:
 • Ik heb het idee dat je toch niet helemaal begrijpt wat ik bedoel….. :cry:

  "Normaal gesproken" worden updates vanuit Windows (Auto)Update tijdens de Windows sessie gedowload en geïnstalleerd. (Afhankelijk van de instellig van AU al-dan-niet "in het zicht" van de gebruiker).
  In een enkel geval gebeurt dat niet, en krijgt de gebruiker een melding bij het afsluiten dat "er nog updates geïnstalleerd moeten worden".
  De updates worden op dat moment geïnstalleerd, direct gevolgd door de (door gebruiker verlangde) shut-down.

  Enne……: De PC's starten NOOIT uit zichtzelf op. Alweer "normaal gesproken" geeft de machine aan dat er ge-reboot dient te worden.
  Dat-ie uit zichzelf reboot heb ik nog nooit meegemaakt…. :wink:

  De vraag was of iemand de reden kent waarom er in een enkel geval niet tijdens de Windows sessie geïnstalleerd wordt, maar dit in de shut-down is opgenomen….. :roll:
 • Dat had ik vanmorgen. Moest even kijken of er flitsers waren en een document printen… Ik ga iets pakken komt ie met, de pc gaat over 3 minuten herstarten Ik annuleer dit en ga eten… kom ik boven is de pc in de bios… had ie dus herstart. Is toch gekkenwerk:s. Gelukkig ging mn printer door…
 • Waar dat over gaat weet ik niet, maar waar ik het over heb zijn de reguliere XP updates. Daar werd (/ wordt) door het ene systeem (bij exact dezelfde updates!) op gereageerd "as usual": gebruiker dient te rebooten. Door het andere systeem met een mededeling bij shut-down dat de updates nog geïnstalleerd moeten worden. Hetgeen op dat moment dan gebeurt….

  Is dus een wat ander verhaal…….
 • Ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb dat ook bij één computer. Geen idee waar het aan ligt. Het is wel een oud beestje (PIII), misschien is dat de oorzaak?
 • Scheelt per update. Vista wil het ook weleens doen.
 • [quote:5ad0394be3="lion"]De vraag was of iemand de reden kent waarom er in een enkel geval niet tijdens de Windows sessie geïnstalleerd wordt, maar dit in de shut-down is opgenomen….. :roll:[/quote:5ad0394be3]
  Het antwoord is vrij simpel. Sommige bestanden die geupdate dienen te worden zijn in gebruik door het besturingssysteem. die kunnen dan niet geupdate worden, daarom zijn die updates opgenomen in het afsluiten. volgens mij kun je dat toch ook zo instellen? Dat is zowiezo beter voor je systeem. Dan weet je redelijk zeker dat het alles doet en niet zonder melding een brakke update zet.
 • [quote:36f3f222bb="eduard33"]Het antwoord is vrij simpel.[/quote:36f3f222bb]

  Was het maar zo simpel!!

  Voorbeeld waarom ik dit niet "zo simpel" vind:
  Ik heb hier 2 (actieve) machines staan. Een XP Pro systeem en een XP Home systeem. Bij beide staat AU ingesteld als "Kennisgeving ontvangen, etc., etc."
  Beide machines kregen deze week [u:36f3f222bb]exact dezelfde updates[/u:36f3f222bb] aangeboden. Bij de XP Home machien werden de updates direct gedownload en geïnstalleerd tijdens de lopende Windows sessie. Bij de XP Pro machien werden deze zelfde updates wel direct opgehaald, maar pas geïnstalleerd bij de shut-down. En dat is bij 't laatste genoemde systeem in 2 jaar tijd misschien 1x eerder voorgekomen…..
  Saillant detail: tijdens de installatie op die XP Home machine waren op dat moment (tijdens de installatie) nog wat andere progjes actief, bij die XP Pro draaide op dat moment niets, niente…..

  Kortom: jullie suggesties zijn theoretisch wel aanvaardbaar, maar worden achterhaald door de praktijk.
  Wellicht speelt er toch iets anders. :?
 • Ik heb ook home nu, wellich is dat het verschil. Bij home gaat hij gewoon uit bij "belangrijke" updates en bij pro niet…
 • En toch blijft het vrij simpel (vind ik :wink: ) Je kan het zelfde besturingssysteem zetten op exact dezelfde pc's, En dan nog zul je zien dat er enig verschil in zit. waarom? sja… gewoon windows denk ik?

  Maar bijna niemand heeft 2 exact dezelfde pc's staan, dus zijn ze verschillend. er zit een andere chipset op, andere hardware in etc etc. Dan ook zal windows anders installeren, andere dll bestanden etc.

  Met office net zo. Waarom installeerd office 2003 bij de ene pc wel gelijk de unicodes? en bij de andere niet? En in dit laatste voorbeeld heb ik het zelfs over 2 exact dezelfde systemen.
 • [quote:4503bb9c85="eduard33"]En dan nog zul je zien dat er enig verschil in zit. waarom? sja… gewoon windows denk ik?[/quote:4503bb9c85]

  Juist. Zoiets vermoedde ik dus ook al…! :lol:
  Bill's wegen zijn volslagen ondoorgrondelijk!

  Aan de hand van de 2 .log files, welke rechtstreeks te maken hebben met
  Windows Update, kun je soms nog wel eens wat afleiden. Maar meestal wordt het te technisch, met code's welke voor ondergetekende (en vermoedelijk de meeste gebruikers) Chinees zijn.
  Voor de belangstellende lezertjes: Het betreft: WindowsUpdate.log en ReportingEvents.log

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.