Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart probleem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Als ik mijn computer wil opstarten dan geeft hij een waarschuwing dat hij de opstart bestanden niet kan vinden en dat je een schijf moet plaatsen. Als ik tijdens het opstarten naar de bios instellingen ga en deze weer afsluit dan start hij wel op. Start ik de computer opnieuw dan doet hij het wel, kies ik voor uitschakelen en zet ik hem opnieuw aan dat doet hij het niet, moet je dus weer via bios. Er zit een nieuwe harde schijf in en Windows is opnieuw geinstalleerd. P4 2,4 1,5Gb geheugen en 160Gb HD. Iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen?
  Alvast bedankt!
 • Hallo,

  Reset een keer je BIOS naar de standaard instellingen.
  In de meeste BIOS is dat op F9 drukken en daarna op F10 om de wijzigingen op te slaan. Hetzelfde probleem is bij mij op die manier al diverse keren opgelost.

  Gr. John
 • Hoi John, Gereset, probleem blijft. Harde schijf getest op fouten, geen fouten. Dan blijft volgens mij over de cpu of het moederbord. Iemand nog iedeeen?
 • PATA of SATA schijf?

  Bij PATA, die als master gejumperd en aan het eind van de IDE kabel en aan de eerste IDE poort gehangen? en in de bios staat deze als eerste om van op te starten?

  Bij SATA, zit hij aan de eerste SATA poort op het moederbord?
  Staat in de bios de controller op AHCI mode en zijn de SATA drivers wel geïnstalleerd?

  En welke versie van windows?
 • PATA ik zal een kijken hoe het precies aan elkaar geknoopt is, zover ik weet, hij staat nl nu niet hier, gejumperd als master met slave op 1e IDE poort met in het midden van de IDE kabel de HD en aan het eind de CD-ROM of DVD speler en het is Windows XP Home. Alvast bedankt.
 • Probleem opgelost, kapotte cd speler, nieuwe er in en alles werkt weer als een zonnetje. Ik begrijp alleen niet hoe dit kan. Kan iemand mij dit uitleggen. HD stond namelijk als eerste opstart medium.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.