Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootable DOS partitie onder Vista

Anoniem
None
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik wil graag een bootable DOS partitie maken in Vista. Tijdens het opstarten moet ik dan de keuze krijgen van welke partitie ik wil booten.
  Dit wil ik graag, aangezien ik een Recoverypartitie wil maken met Ghost. Als er dan iets niet meer goed is met vista, kan ik snel weer een image terug plaatsen.

  Ik heb dit reeds uitgevoerd bij een Windows XP machine. Helaas lukt het me niet bij Vista. Mogelijk komt dit door de andere bootmanager.

  Bij XP gaat het zo:
  1 partite aanmaken FAT32
  2 Bootsect.dos file maken van FAT32 partitie
  3 Bootsect.dos file plaatsen op C:\ (winXP partitie)
  4 boot.ini aanpassen: c:\bootsect.dos "Recovery"
  5 dos, ghost en image plaatsen op FAT32 partitie

  Ik heb onder vista dit ook allemaal geprobeerd, alleen bij stap 4 gaat het bij Vista anders. Hier moet je gaan werken met BCDedit.exe om de bootopties van vista te bewerken. Ik heb een kleine handleiding hiervoor gevolgd: https://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=1778343&SiteID=1 (post van 'Edge30').
  Het is me dus wel gelukt om in het bootmenu een optie erbij te krijgen om van een andere partitie te starten.
  Alleen als ik dat doe, krijg ik alleen maar een knipperd wit streepje te zien. Zodra ik op een toets druk, wordt er gezegd dat er geen juist opstartmedium wordt gevonden en gaat dan terug naar het bootmenu.

  Heeft iemand misschien meer ervaring met een bootable DOS (of Ghost) partitie te maken onder Vista?
  Ik lees soms berichten dat eerst dos geinstalleerd moet worden op de C schijf en daarna vista op een anderen partitie. Ten eerste ben ik niet van plan om dat te doen en ten tweede denk ik ook niet dat dat wel werkt.

  Iemand nog andere suggesties?
  Bedankt,
  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.